Nuotr.:

Spalio 2-4 dienomis Kaune vykęs RKL komandų turnyras „Perkūno“ taurei laimėti finišavo Kauno „Omega-United“ komandos triumfu. Rolando Urkio auklėtiniai finale 87:55 pranoko VDU antrąją studentų rinktinę, kuriai pavyko mesti iššūkį tik pirmoje rungtynių pusėje. Triuškinančiai (28:8) trečią kėlinį laimėję „Omega-United“ krepšininkai ketvirtajame kėlinyje jau galėjo matuotis aukso medalius.

Po lygiai sužaisto pirmojo kėlinio (15:15) „Omega-United“ iniciatyvą čiupo antrajame kėlinyje. Kai E. Dainys pataikė tritaškį nuo lentos, o netrukus po perimto kamuolio išprovokavo baudų metimus, komandas skyrė jau aštuoni taškai (34:26).

Itin tvirtai trečią kėlinį pradėjusi „Omega-United“ sudavė smūgį VDU-2 ekipai. J. Špoko ir A. Gedmino tritaškiai akimirksniu sulipdė triuškinančią persvarą, o tobulai sužaistą ketvirtį vainikavo L. Lukošenkino sudėtingas, tačiau taiklus dvitaškis paskutinę sekundę – 64:35.

„Du kėlinius buvo apylygis žaidimas, labiau grįstas gynyba. Sunkiai puolėme, tačiau ir varžovų nepaleidome į priekį. Trečio kėlinio pradžia buvo lemiama. Aikštės gynyba nepasiteisino, varžovai pataikė eilę tolimų metimų, ir pavyti buvo labai sudėtinga.“ – pripažino VDU-2 žaidėjas Vilius Sajekas.

Naudingiausiu finalo žaidėju tapo Jokūbas Špokas. Aštuoniolikmetis buvo rezultatyviausias „Omega-United“ komandoje – pelnė 22 taškus (5/8 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus.

„Omega-United“: J. Špokas 22, L. Lukošenkinas 15, A. Gedminas 12, O. Brazdžionis 9 tšk., E. Dainys 8 tšk. (11 atk. k., 12 rez. p.).

VDU-2: T. Žūtautas ir D. Kisielius po 10, V. Sajekas ir L. Žukauskas po 8.

Statistika ir fotogalerija.

Turnyras nebuvo lengvas, ypatingai atidirbome šeštadienio rungtynėse prieš Marijampolės komandą. Tai atsiliepė ir šiandien finale. Kol kas tai yra pasiruošimas – išbandom derinius, išbandom žaidėjus, pratinamės vienas prie kito. Kažkokių skubotų išvadų nedarysime,stengsimės pasimokyti iš savo klaidų ir lauksime sezono. Šiame turnyre puikiai pasižiūrėjome į save iš šono.“ – pridūrė V. Sajekas.

Mažajame finale blankiai rungtyniavusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ neprilygo KTU studentams. Finalo šeimininkai dėsningai keliavo link pergalės nuo pirmų minučių, tad galutinis rezultatas atspindėjo triuškinančią Vytauto Pliaugos auklėtinių pergalę 79:52.

„Labai džiaugtis trečiąja vieta negalime, bet pergalingai užbaigti turnyrą – be abejo gerai. Šeštadienis buvo sunkus fiziškai, tačiau atsilaikėme, o šiandien pasirodėme gana gerai. Sezono pasiruošimas dar eigoje, iki starto liko šiek tiek laiko, tad tikimės dar geriau pasiruošti. Gynyba ir puikus naujokų indėlis turėtų būti mūsų stiprioji pusė.“ – po mažojo finalo kalbėjo KTU komandos kapitonas Matas-Edgaras Staniukaitis.

KTU: D. Rinkūnas 20 tšk., M. Staniukaitis 12 tšk., M. Zigmantavičius 10 tšk. (4 per. k.), E. Ignatavičius 9 tšk.

Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“: G. Stankevičius 15, E. Černauskas 10, T. Mušenkovas 7.

Statistika ir fotogalerija.

Kovoje dėl 5-osios vietos taip pat užfiksuotas įtikinantis rezultatas. Alytaus SRC-Dzūkija rezultatu 75:52 pranoko Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ ekipą. Alytiškiai pergalės pamatus dėjo jau pirmoje rungtynių pusėje (49:22), o po ilgosios pertraukos ne tik sėkmingai saugojo, bet ir didino pranašumą.

Alytaus SRC-Dzūkija: M. Sušinskas 15, G. Vasiliauskas, R. Sasnauskas (9 atk. k.) ir E. Gontarev po 13.

KM „Perkūnas-Vytrita“: A. Borodinas 15, L. Mikalauskas ir M. Gailiūnas po 6.

Statistika.

Aiškinantis galutinę komandų rikiuotę ilgiausiai intriga lydėjo dvikovą dėl septintosios vietos. Kauno „ASU-Tornado“ ir Stakliškių „Guosta“ susitikimo baigtis sprendėsi paskutinėmis rungtynių minutėmis, tačiau vos šešiese rungtyniavusi Stakliškių ekipa sugebėjo oponentus aplenkti rezultatu 95:88.

Stakliškių „Guosta“: T. Mickevičius 26 (8 rez. p.), A. Čibiras 23 (10 atk. k.), E. Straigis 18, E. Keblikas 14, T. Švedas 11 (9 atk. k., 6 rez. p.).

„ASU-Tornado“: A. Tilindė 30 (13/17 dvitaškiai), Š. Ajauskas 13 (10 atk. k.), D. Petkevičius 10 (10 atk. k., 6 per. k.).

Statistika ir fotogalerija.

Geriausi turnyro žaidėjai:

Andrius Gedminas („Omega-United“)

Vytautas Čėsna (VDU-2)

Deividas Rinkūnas (KTU)

Žilvinas Kuklierius (Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“)

Grantas Vasiliauskas (Alytaus SRC-Dzūkija)

Aidas Borodinas (KM „Perkūnas-Vytrita“)

Tomas Mickevičius (Stakliškių „Guosta“)

Arnas Tilindė („ASU-Tornado“)

Grupės varžybų rezultatai:

Spalio 2 d.

Kauno KTU – Alytaus SRC-Dzūkija 93:72

Kauno VDU-2 – Kauno „ASU-Tornado“ 75:63

„Omega-United“ – Stakliškių „Guosta“ 109:113

Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ 63:73

Spalio 3 d.

Kauno KTU – Stakliškių „Guosta“ 81:53

Kauno VDU-2 – Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ 75:54

Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ – Kauno „ASU-Tornado“ 94:68

Stakliškių „Guosta“ – Alytaus SRC – Dzūkija 53:107

Kauno KTU – Kauno „Omega-United“ 69:74

Kauno KM „Perkūnas-Vytrita“ – Kauno „ASU-Tornado“ 70:59

Kauno VDU-2 – Marijampolės „Sūduva-Mantinga-2“ 81:79

Kauno „Omega-United“ – Alytaus SRC – Dzūkija 89:66

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.