Nuotr.: kkcedevita.hr
Nuotr. kkcedevita.hr

Tarpsezonio metu Zagrebo „Cedevita“ komandos gretas papildęs 16-metis Džananas Musa praėjusią savaitę visų nuostabai Eurolygoje debiutavo rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“ pradėdamas starto penkete.

Zagrebo klubo sporto direktorius Matejus Mamičius tinklalapiui „heinnews.com“ pakomentavo, kodėl buvo priimtas toks sprendimas.

„Tokį sprendimą priėmė treneris Veljko Mršičius, kuris norėjo pamatyti, kaip pradžioje jis atrodys prieš Vassilį Spanoulį. Taip pat buvo norima Musai parodyti, jog jis turi „Cedevita“ klubo užnugarį ir pasitikėjimą“, – kalbėjo Mamičius.

Nors Musa težaidė keturias minutes, jis spėjo pataikyti vienintelį mestą dvitaškį, realizuoti du baudų metimus ir surinko iš viso 4 taškus. Taip pat „Cedevita“ atstovas atkovojo 1 kamuolį, 2 sykius prasižengė ir 1 kartą suklydo.

Bosnių talentas pirmąsias rungtynes stipriausiame Senojo žemyno turnyre sužaidė būdamas 16 metų, 5 mėnesių ir 7 dienų. Žvelgiant į Eurolygos istoriją, tai yra devintas rezultatas. 

Jauniausias Eurolygoje debiutavęs krepšininkas – Aleksandaras Ugrinoskis, kuris būdamas 15 metų, 8 mėnesių ir 22 dienų vilkint Zagrebo „Cibona“ marškinėlius 2004 metų sausį pasirodė aikštėje susitikime su Belgrado „Partizan“.

Praėjusią vasarą Musa kartu su Bosnijos ir Hercegovinos rinktine Lietuvoje vykusiame Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionate iškovojo aukso medalius, o pats gynėjas buvo pripažintas naudingiausiu pirmenybių žaidėju.

„Cedevita“ su Musa ilgalaikę sutartį pasirašė pernai, tačiau pagrindinės komandos durys jam atsivėrė tik šiemet. Pasak Mamičiaus, jų talentas per tarpsezonį ženkliai sustiprėjo.

„Jis per vasarą įgavo daugiau patirties, pagerino metimą ir taip pat žaidimo supratimą. Džananas geriau žaidžia gynyboje, kadangi dabar supranta, kodėl ji tokia svarbi. Rungtyniaudamas su vyrais jis įgavo patirties. Šiuo metu jo perdavimų kokybė yra kur kas geresnė. Tai yra dalykai, kurių jaunimo krepšinyje neišmoksi. 

Jam ir toliau reikia daug treniruotis, tobulinti kamuolio valdymo įgūdžius, taiklumą ir pataikymo procentą. Taip pat nepamiršti darbo su kūnu“, – tęsė Mamičius.

Džanano Musos debiutas Eurolygoje:

Komentarai:
bahurs iš Šiaule
Nebus iš jo krepšininko, paminėsit mano žodį. Geriausiu atveju bus koks 8-10 žaidėjas NBA komandoje, ir tai abejoju. Per daug savanaudis, o ir Kobės Bryanto jame nematau, kad tai galėtų panaudoti.
2015-10-21
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.