Džiaugsmo šokis, trenerio kilnojimas ant rankų ir laimingojo tinklelio nusikirpimas. Šiuos ritualus Kauno "Žalgirio" krepšininkai atliko dešimtąjį kartą klubo istorijoje LKL pirmenybėse.

Įspūdingos žalgiriečių pergalių serijos nacionalinėse pirmenybėse nesugebėjo nutraukti net Vilniaus "Lietuvos rytas". Jis buvo priverstas pripažinti "Žalgirio" pergalę serijoje "sausu" rezultatu 4-0.

[image=3447 left]Finalo serija šįkart intrigos nesulaukė. Antradienį ketvirtose finalo rungtynėse "Žalgiris" Vilniuje 88:71 (24:22, 22:19, 17:13, 25:17) įveikė "Lietuvos rytą".

"Žalgiris": Tanoka Beardas 20 taškų (16 atkovotų kamuolių), Robertas Packas 19, Mindaugas Timinskas 15.

"Lietuvos rytas": Robertas Javtokas 14 (11 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 13, Simas Jasaitis 11.

Paskutinį kartą ketvirtose serijos rungtynėse "Lietuvos rytas" pirmavo 6-ąją rungtynių minutę, kai buvo priekyje 12:11. Po pirmojo ketvirčio ekipas skyrė 2 taškai, o įpusėjus mačui – 5 taškai.

"Lietuvos rytas" du kėlinius puikiai gynėsi prieš kauniečių lyderis T.Beardą bei R.Packą, kurie kartu surinko tik 13 taškų. Tačiau tuo pasinaudoti nesugebėjo – šeimininkai pataikė tik 1 tritaškį iš 11 ("Žalgiris" – 7 iš 15).

Trečiajame kėlinyje savo žaidimą suradę kauniečių amerikiečiai padidino "Žalgirio" pranašumą iki 10 taškų – 54:44. Tačiau 27 minutę "Lietuvos ryto" deficitas buvo sumenkęs iki 4 taškų – 54:58.

[image=3448 right]Lemiamas rungtynių akordas startavo ketvirtojo kėlinio pradžioje. Nors S.Jasaičio tritaškis sumažino vilniečių atsilikimą iki 6 taškų (57:63), "Žalgiris" tuoj pat šovė į priekį. Aštuonis taškus be atsako pelnę trys "Žalgirio" legionieriai padidino Kauno klubo persvarą iki 14 taškų – 71:57 (34-ąją min.).

"Lietuvos rytas" dar bandė ropštis iš gilios duobės. Tačiau jų atakos tapo padrikos, metimai skriedavo pro šalį, o tai "Žalgiriui" užtikrino ketvirtąją pergalę LKL finale.

Specialiai čempionams pagamintais marškinėliais atsarginiai "Žalgirio" žaidėjai pasipuošė likus minutei iki mačo pabaigos. Po finalinės sirenos kauniečių treneris Antanas Sireika atsidūrė auklėtinių rankose, o komanda ėmė švęsti besilaistydama "Žalgirio" alumi.

Dešimtąją Kauno klubo pergalę LKL finalo serijoje bei trečiąją iš eilės vainikavo pergalės cigarai. Prie laimingojo krepšio sustoję žalgiriečiai užsirūkė cigarus, o vėliau nusikirpo ir laimingąjį tinklelį.

"Žalgirio" pergale džiaugėsi ir keli šimtai į Vilniaus "Siemens" areną susirinkusių ištikimiausių kauniečių gerbėjų. Jie retkarčiais net "perrėkdavo" vilniečių žiūrovus ir gerbėjus, kurių šį kartą buvo kaip niekad mažai – vos 3-4 tūkstančiai.

[image=3449 left]Čempionų žiedai "Žalgirio" žaidėjams bus įteikti gegužės pabaigoje, kai įvyks iškilminga 12-ojo LKL sezono uždarymo ceremonija. Sidabru pasipuoš "Lietuvos ryto" ekipa, o bronza atiteks "Šiauliams".

Aukso žiedas bus įteiktas ir Darjušui Lavrinovičiui. "Žalgirio" aukštaūgis ketvirtajame mače nerungtyniavo dėl sulaužytos nosies. Jam trečiadienį bus atlikta operacija.

"Žalgirio" klubas per dvylika LKL sezonų nepraleido nė vienos finalo serijos. Dešimt kartų kauniečiai laimėjo LKL čempionų žiedus, iš kurių penkis – laimėdami serijas nė karto nesuklupę.

Komentarai:
Ribokas debiliuk kaip tau zalgiris turintis,anot tokiu vainauskiniu nuokrusu kaip tu, tiek skolu dar teisejus sugebetu papirkt, o dar paziurek ar nors vienas tavo komandos miznius pasake nors viena zodi apie bloga teisejavima? niekas... taigi pasirodo net toi mizniu komandoi nebuvo tokiu kurie isdrystu kazka panasaus pasakyt, tik vis islenda po pazoro apsinarkasine ribokai ir paleidzia kakaryne saukstai po pietu... 4:0, 8:1 tikrai kad 8 pergales is eiles laimet vien teiseju pagalba tai teisejams oskarus reiktu duoti uz tokia itikinama vaidyba zalgirio naudai...
2005-05-18
-5
Atsakyti
to Ribokas
vaikas tu. pabandyk pats pateisejaut ir gal suprasi ka tai reiskia ir tos klaidos tau atrodys juokingos. Teisejai buvo super. O jei jau ant brazausko varot tai isvis mazas lygis, ant vieno geriausio teisejo pasaulyje varyt... kiek svarbiu varzybu finalose jis teisejavo, o ten blogu neima.
2005-05-18
-2
Atsakyti
To Jaska: tai kad daugiau ten nebuvo į ką žiūrėti, kaip tik į teisėjų “cirkus“.
2005-05-18
-5
Atsakyti
ne nu as tai vistiek nepagaunu tu kurie kaltina teisejus. sakyciau jie butu padare kelias klaidas rungtyniu pabaigoje kai rezultatas lygus, tai tada jau butu kazkokiu abejoniu del ju, bet kai zaidimas vyksta i vienu krepsi nuo antro kelinio tai cia net neverta kalbet, kad teisejai kazka daro zalgirio naudai. LR fanai atsibuskit bent karta, pripazinkit, kad po ulebo jusu dievinama komanda sustojo ir atrode finale kaip vaikai pries ZALGIRI.
2005-05-18
+5
Atsakyti
Nereikia verkti dėl teisėjų. Buvo ir nesąmonių, tą matė visi, bet tikrai nuo jų žaidimo likimas nepriklausė. Kad ir kaip gaila, Žalgiris buvo gerokai stipresni.
2005-05-18
+2
Atsakyti
Belieka tik pasvajoti apie svarius finalus... :( Butu tikrai idomi ir atkakli serija jeigu i zaidima nesikistu naujieji zalgirio pirkiniai: dovidavicius, pylipauskas, brazauskas...
2005-05-18
Atsakyti
ribokas nesvaik tu neturi ka kalbet tai uzkliuvo teisejai
2005-05-18
-10
Atsakyti
nea , pliotkai . ne visai teisybe , nes Zalgiryje zais Packas kaip zaides , o va Ryte zais kitas Packas vietoje Jarucio , Roberto Packo tevas . Matei , tevas jau buvo atvaziaves i Vilniu kontrakto su padaRytu pasirasyti .
2005-05-18
+5
Atsakyti
A ciar teisybe ar pliotkas bet girdejau kad kitais metais Jarutis Zalgiryje zais vietoj Packo?:)
2005-05-18
+3
Atsakyti
Kagi zalgiris ir rytas buvo ir yra lt stipriausios komandos...si sezona buvo daugybe gincu tarp sirgaliu, kuri komanda stipresne..ryto fanai bande igelti zalgirieciams tuo, kad zalgiris nieko svarbaus nelaimejo, o zalgirieciai - kad rytas zaide silpnoje lygoje.. kitais metais kai abu klubai zais toj pacioj lygoj bus labai paprasta juos abu palygint. o dabar sveikinam zalgiri:)))
2005-05-18
Atsakyti
LKL aukso žiedus laimėjo teisėjai! Su tuo juos ir sveikinu!!!
2005-05-18
-4
Atsakyti
Mahoriciui patinka zaist vienu penketu. Ir nesvarbu laimi ar pralaimi. Beveik 10 minuciu turi varyti vienas penketas ir amba...
2005-05-18
-3
Atsakyti
sutinku del jarucio... man tai jis atrodo atejes is kazkokios kiemo lygos. varosi kamuoli ir baudos aiksteje nebeturi jo kam atiduoti - varzovui i rankas...
vakar nesupratau mahoriciaus, kaip ir daznai buna... :) Einikis taip gerai zaide pirmoje dalyje, pelne tasku, puikiai gynesi pries bearda. po pertraukos visai nepasirode, geriau jau kuzma leisti reikejo..? :/
2005-05-18
-2
Atsakyti
man butu geda but Makalaturos komandos gerbeju, nes ju dievinama ULEB cempionu komanda pagaidino kazkokie senukai is Kauno, siemet svenciantis ne pirmos jaunystes jubilieju, t.y. 60-mieti.
Kitaip sakant zalios k..... padare is vilnieciu juodai baltus gaidzius:] Su tom ir sveikinam!!!
2005-05-18
+1
Atsakyti
Sutinku. Jaručiui reikia keisti sporto šaką. Gal kokia lengvaja atletika pasirinkti. Labai jau greitas yra vyrukas. 100 metrų distancijoje jaučiu aplenktu net Montgomery ar Greeną:)
2005-05-18
+2
Atsakyti
Jau porą mėnesių visiems kartoju: Jarutis į aikštelę, Rytas į minusą. Nežinau kodėl toks sutapimas, bet taip yra. O mahoričius galėtų važiuoti namo. Sugalvoja prieš rungtynes vieną planą, pirmą kėlinį dar pavaro, po Sireikai pakeitus taktiką viskas žlunga.
Realiai tai Rytas atrodėl kaip besublaškančių žaidėjų būrys. Laksto, kažką daro ir tolko nedaug... Žalgiris tikrai visa galva geriau ir tvarkingiau žaidė.
2005-05-18
+2
Atsakyti
bliaxa paziurejes lrt reportaza susirupinau... Kaip Andriuskevicius gali buti toks didis sportininkas. Finale visai nezaide, o ir cigara trauke kaip didis, ir alaus acigere. Kur jis visa tai issportuos??? :/ Wo bus jums nba zvaigzde-alkoholikas-rukalius ;)
2005-05-18
+4
Atsakyti
to mantelizz
taip zalbibiai verke del zalgirio pralaimejimo top 16, bet juk rytas net ot nera pasiekes... manau reikia palaukti kito sezono ir tik tada rekauti... galu gale prisiminkim kai rytas zaide suprolygoj, kur buwo wos puse stipriausiu europos klubu... mmm... ir kaip ten wiskas baiges a?
2005-05-18
+4
Atsakyti
uzuojauta ryto fanams ir "didelis" aciu gerbiam Mahoriciui uz jo "puiku" taktiko darba. bl cia ir as buciau geriau komanda istreniraves. nors buciau pasakes kad maziukai kamuoli javtokui atidavinetu dazniau... ir neskieskit kas Zalbibis on the top. dar visai neseniai zliumbe kuomet top16 ne pergales negavo.. atsibuskit. pripazystu, rytas sia serija buvo silpnesnis, tiksliau Z ukvedys buvo pranasesnis uz Ryto "stratega" Mahoriciu. . o berdas turi pranasesni uz save varzova-javtoka. vsio. laukime europos cempo ir kitu metu.
2005-05-17
-4
Atsakyti
Būdamas žalgirio fanas tikėjau kad žalgiris laimės bet kad taip.Buvau truputį geresnės nuomonės apie ryta ir Mahoričių.Beje pagarba ryto fanams kurie pripažysta kad nugalėjo stipresnis.
2005-05-17
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.