Nuotr.: Fotodiena.lt/D.Pipas
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Pipas

Septynerius metus „Lietuvos ryto” aprangą vilkėjęs Artūras Jomantas per televizorių stebi, kaip vilniečiai klimpsta vienose rungtynėse po kitų. Sekmadienį „Šiaulių“ puolėjas pats stos į kovą prieš šlubuojančią sostinės komandą. „Bet kaip bebūtų, favoritas vis tiek „Lietuvos rytas“, – įsitikinęs A.Jomantas.

Naudingiausias „Šiaulių“ krepšininkas nenori gilintis į „Lietuvos ryto“ problemas. Rūpesčių užtektinai turi ir pats. Jam dabar svarbiausia, kaip iš turnyro lentelės antrosios pusės prikelti savo komandą.

Tačiau šiauliečiai savo tvirtovėje uos „Lietuvos ryto“ krepšininkų kraują. Vidutiniškai 10,9 taško, po 5 atšokusius kamuolius ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo (16,5 naud. bal.) „Tete-a-Tete Casino-LKL” renkantis Jomantas su bendražygiais darys viską, kad pratęstų vilniečių nesėkmių ruožą.

– „Lietuvos rytas“ dabar gerokai kraujuoja, o jūs žaidžiate namuose. Galbūt tai yra tinkamiausias metas galvoti apie sensaciją? – LKL.lt paklausė A.Jomanto.
– „Lietuvos rytas“ yra įveikiamas varžovas. O jis sužeistas ar nesužeistas, vis tiek „Lietuvos rytas“ rungtynių favoritas. Nes tai – „Lietuvos rytas“. Žaidžiame banguotai, bet rungtyniausime Šiauliuose, prie savų sirgalių, todėl stengsimės padaryti viską, ką galime. Bus nelengva – šią savaitę tai mums bus jau trečiosios rungtynės.

– Kas kaltas dėl „Lietuvos ryto“ krizės?
– Sunku kalbėti, kai nesi tos komandos dalis. Iš šono gali visaip atrodyti. Bet nenorėčiau apie tai kalbėti. Svarbiausia mums patiems žaisti savo žaidimą. Reikia, kad nejaustume baimės, jaudulio. Jeigu žaisime savo žaidimą, manau, viskas įmanoma.

– Septynerius metus žaidėte „Lietuvos ryte“, bet po karjeros Vilniuje rungtyniaujate jau trečioje komandoje. Tos dvikovos su „Lietuvos rytu“ turbūt jums asmeniškai nebėra tokios ypatingos?
– Daugiausia jaudulio buvo pirmąjį sezoną, kai tik sugrįžau į Vilnių. O dabar tai… Žinote, daug žaidėjų keičia komandas, todėl kažkokių ypatingų sentimentų aikštėje ir negali būti. Negalima sau to leisti. Reikia žaisti ir viskas.

Bet, be abejo, tai buvo svarbus mano karjeros etapas. Didžioji karjeros dalis, kurios neištrinsi. Ir nenoriu trinti. Toje komandoje praleidau geriausius savo metus.

– Pakalbėkime apie „Šiaulius“. Sezoną pradėjote prastai, nors draugiškose rungtynėse buvote neįveikiami. Kas nutiko?
– Kiek teko skaityti, sezono startas buvo blogiausias Šiaulių istorijoje. Net nežinau, ką atsakyti. Atrodo, prieš sezoną dirbome, ruošėmės ir viskas buvo gerai. Bet jam prasidėjus pralaimėjome tokių rungtynių, kur galėjome ir išlošti.

Tose rungtynėse viską lėmė vienas metimas. Pralaimėjimai buvo labai skaudūs. Galėjome arba laimėti, arba pralaimėti. Taip išėjo, kad viską pralaimėjome (Šyptelėjo.).

Bet tikiuosi, kad tų nesėkmių ruožą jau įveikėme. Ir viskas bus gerai.

– Ar yra toks žaidimo komponentas, kuris tampa tų pralaimėjimų tendencija?
– Ne. Tiesiog esame berods jauniausia LKL komanda. Taip pat turime legionierių, kuriems tai pirmasis sezonas Europoje, todėl reikia laiko adaptuotis. Stengiamės dirbti ir tikimės, kad baigėme tą ruožą ir mūsų žaidimas gerės. Tos rungtynės iki paskutinių sekundžių mus užgrūdino.

Komentarai:
Su žaidimu kokį paskutiniu metu Šiauliai demonstruoja, pergalė prieš LR nebūtų didelė staigmena.
2015-11-15
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.