Šiemet trijuose skirtinguose Europos turnyruose dalyvauja šeši klubai iš Lietuvos. Tinklalapis „BasketNews.lt“ kas savaitę apžvelgia kiekvienos Lietuvos komandos pasirodymus Eurolygoje, ULEB bei FIBA Europos taurės varžybose.

Šią savaitę pergales pavyko iškovoti visiems trims FIBA Europos taurės turnyre rungtyniaujantiems Lietuvos klubams, tačiau pralaimėjimus patyrė tiek Europos taurės batalijose dalyvaujantys Klaipėdos „Neptūnas“ bei Vilniaus „Lietuvos rytas“, tiek ir Eurolygoje besigrumiantis Kauno „Žalgiris“

Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Atėnų „Panathinaikos“ – Kauno „Žalgiris“
91:56

Rungtynių lūžisŽalgiriečiai jau nuo pat pirmųjų rungtynių minučių pasidavė aikštelės šeimininkų diktuojamam mačo ritmui ir po pirmojo ketvirčio leido varžovams pabėgti (13:27). Kauno ekipa po ankstyvo nokdauno atsigauti nebesugebėjo ir, neskaitant trumpų pagerėjusios gynybos blykstelėjimų antrajame kėlinyje, „Panathinaikos“ nesulaukė jokio pasipriešinimo.

DingęMartynas Pocius, Renaldas Seibutis ir Mantas Kalnietis kartu sudėjus nepelnė nė taško (!) ir visi rinko tik neigiamus naudingumo balus. „Žalgiriui“ pritrūko ir komandos kapitono Pauliaus Jankūno indėlio – puolėjas per 21 minutę tepelnė 4 taškus ir atkovojęs 3 kamuolius aikštelę paliko su nuliniu naudingumo balu.

NesulaikėNors žalgiriečiai ir laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (35-34), tačiau turėjo atlaikyti Graikijos klubo tritaškius. Vien Jamesas Feldeine‘as pataikė 5 tolimus metimus iš 7, pademonstruodamas geriausią savo pataikymą nuo trijų taškų linijos šį sezoną.

Maža to, „Panathinaikos“ gerokai sėkmingiau dalijosi kamuoliais ir atliko 27 rezultatyvius perdavimus, kai „Žalgiris“ – tik 9. Ir viska vainikuoja bendri komandų naudingumo balų skaičiai – Atėnų klubas jų surinko 120, kuomet žalgiriečiai – vos 33.

KomentarasĮ gimtinę nesėkmingai sugrįžęs Ianis Vougioukas neslėpė nusivylimo rungtynių rezultatu ir kalbėjo be užuolankų.

„Man gėda dėl to, kas įvyko rungtynėse su „Panathinaikos“. Tai buvo siaubingas mačas, kurį mes pralaimėjome jau pirmajame kėlinyje, o vėliau žaidimo nepakeitėme. Atėnų klubas buvo pralaimėjęs dukart iš eilės, todėl norėjo laimėti bet kokia kaina“, – sakė 15 taškų pelnęs graikas.

MVPVienas lauke – ne karys. Banali, tačiau, ko gero, vienintelė frazė šaunanti į galvą po rungtynių pažvelgus į „Žalgirio“ statistiką. Vougioukas per 23 minutes pelnė 15 taškų (6/9 dvit., 3/4 baud. met.) bei atkovojo 7 atšokusius kamuolius. Graikas buvo vienintelis „Žalgirio“ žaidėjas, surinkęs daugiau nei 10 taškų ir vienintelis, kuris surinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Kitą savaitę. Per penkerias rungtynes 2 pergales iškovojęs „Žalgiris“ kitą savaitę turės puikią progą išlyginti pergalių ir pralaimėjimų balansą, nes jau ketvirtadienį į Kauną atvyksta C grupės autsaideris – Zielonos Guros „Stelmet“ klubas.

Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Salonikų PAOK – Vilniaus „Lietuvos rytas“
81:76

Rungtynių lūžisOpiausios sostinės klubo žaidimo problemos niekus nedingo ir Salonikuose – „Lietuvos ryto“ krepšininkai jau pirmajame kėlinyje gavo smūgį, po kurio pakilti laiko jiems nebeužteko. Po pirmojo ketvirčio Marcelo Nicolos auklėtiniai atsiliko net keturiolikos taškų skirtumu ir nuo pat mačo pradžios tenkinosi besivejančiųjų vaidmeniu (12:26).

Tiesa, vilniečiai turėjo galimybę pasiekti pergalę, tačiau Gediminas Orelikas ir Deividas Gailius prametė svarbius tritaškius, o paskutinėmis minutėmis neklydę Kostas Vasileadis, Milenko Tepičius ir Williamas Hatcheris pergalės iš Graikijos varžovams išsivežti neleido. Gediminas Orelikas ir Deividas Gailius prametė svarbius tritaškius, o paskutinėmis minutėmis neklydę Kostas Vasileadis, Milenko Tepičius ir Williamas Hatcheris leido Salonikų ekipai švęsti pergalę. 

NesulaikėDidžiausių problemų vilniečiai turėjo prižiūrint Kostą Vasileadį, kuris ir buvo pagrindinis PAOK vedlys į pergalę. Graikas per 33 minutes pelnė 26 taškus (2/2 dvit., 3/6 trit., 13/13 baud. met) bei atkovojo 8 atšokusius kamuolius ir su 36 naudingumo balais tapo naudingiausiu rungtynių žaidėju.

Kaltų nėraAnt braškančios kėdės jau kurį laiką sėdintis „Lietuvos ryto“ vairininkas Marcelo Nicola ir vėl kratėsi savo atsakomybės.

„Yra tokių, kurie vis ieško pasiteisinimų. Esą kažkas kitas padarė klaidą, bet jie nesupranta, kad nepadaro to, ką reikia, – Graikijoje „lrytas.lt“ kalbėjo Nicola. – Kai kurie vyrukai tiesiog negali kažko padaryti, kitiems nepavyksta, o dar kiti – tiesiog savanaudiški.“

MVPVilniaus klubą nuo Europos taurės prarajos krašto mėgino nuvesti naudingai rungtyniavęs Kšištofas Lavrinovičius. Patyręs aukštaūgis iš viso pelnė 13 taškų (4/8 dvit., 1/3 trit., 2/2 baud. met), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Kitą savaitęPadėtį Europos taurės turnyre susikomplikavę vilniečiai kitą savaitę vyks į Stambulą, kur jų laukia nė kiek nelengvesnė akistata su 3 pergales ir 2 pralaimėjimus turinčia „Bešiktaš“ ekipa.

Nuotr. BasketNews.lt
 

Klaipėdos „Neptūnas“ – Atėnų AEK
80:86

Rungtynių lūžisTrečiojo kėlinio pabaigoje po sėkmingo išpuolio uostamiesčio krepšininkai dar turėjo šešių taškų pranašumą, tačiau vėliau Dainiaus Adomaičio auklėtiniai krito į duobę. AEK krepšininkai laimėjo atkarpą 15:0, o Dušanui Šakotai smeigus du tolimus metimus iš eilės, „Neptūno“ deficitas išaugo iki devynių taškų (61:70).

Neišnaudoti rezervaiDažniau prie baudų metimų linijos stoję aikštelės šeimininkai šia privilegija nepasinaudojo. „Neptūnas“ iš 31 bandymo pataikė tik 19 baudos metimų ir nuo šios atžymos atakavo kukliu 61 proc. taiklumu, kuomet AEK klubas tai darė 81 proc. pataikymu.

MVPNaudingiausiai „Neptūno“ gretose žaidė Martynas Mažeika. Gynėjas per 27 minutes pelnė 20 taškų (4/8 dvit., 0/4 trit., 12/14 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, kartą atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 20 naudingumo balų. Jam neblogai talkino ir 17 taškų ir 6 rezultatyvius perdavimus pridėjęs Danielis Ewingas.

Kitas varžovasKitą trečiadienį kelionėje į Stambulą prie „Lietuvos ryto“ komandos prisijungs ir klaipėdiečiai, kadangi Dainiaus Adomaičio kariauna antrojo rato kovas pradės būtent grupės lyderių, „Galatasaray“ klubo arenoje.

Nuotr. FIBA

Domžalės „Helios“ – Pasvalio „Pieno žvaigždės“
71:80

Rungtynių lūžisKetvirtojo kėlinio pradžioje Manto Šerniaus auklėtinių pranašumas buvo tik minimalus, tačiau netrukus pasvaliečiai pelnė 8 taškus iš eilės ir įgijo saugią persvarą (69:60). 

„Helios“ klubas pamėgino prisivyti varžovus, tačiau pasvaliečiai ir vėl spurtavo, o po taiklių Stepono Babrausko baudos metimų „Pieno žvaigždės“ įgijo dviženklį pranašumą (75:65).

Išlikimo mačasAbiems klubams pralaimėjus pirmuosius du FIBA Europos taurės turnyro susitikimus, šios rungtynės įgijos dar didesnę prasmę. Pasvaliečiams pavyko išsivežti pergalę iš Slovėnijos ir tai reiškia, kad Manto Šerniaus treniruojama Pasvalio komanda vis dar turi galimybes žengti į kitą etapą.

Užsikirtęs taikiklis„Pieno žvaigždės“ pasinaudojo tragiška „Helios“ klubo snaiperių diena. Domžalės komandos krepšininkai pataikė vos 4 tolimus metimus iš 18, kai Lietuvos klubas nuo šios atžymos juos baudė net 14 kartų. Net du krepšininkai – Ramone‘as Moore‘as ir Demondas Carteris pataikė po 4 tritaškius.

MVP„Pieno žvaigždžių“ legionierių Ramone‘ą Moore‘ą neabejotinai galima vadinti pagrindiniu svečių komandos pergalės kalviu. Užtikrintai rungtyniavęs amerikietis per 33 minutes pelnė 22 taškus (4/5 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Kitas varžovasAntrojo rato kovas pasvaliečiai pradės namuose, kur priims sezono atidarymo rungtynėse iš jų pergalę atėmusius Zgorželeco „Turow“ krepšininkus, tarp kurių yra ir lietuvis Denisas Krestininas.

Nuotr. FIBA/G.Šiuparys

„Šiauliai“ – Bratislavos „Inter“
116:80

Rungtynių lūžisGedimino Petrausko auklėtiniai iškovojo antrą ir lengviausią pergalę FIBA Europos taurės turnyre. Šiauliečiai jau nuo pat rungtynių pradžios savo kelyje nesutiko jokių problemų ir po pirmojo kėlinio susikrovė triuškinantį pranašumą, kurio neišbarstė ir viso mačo metu (32:17).

Pataikymas„Šiauliams“ pergalę užtikrino solidus pataikymas. Šeimininkai įmetė 64,2 proc. visų savo metimų, o dvitaškius jie realizavo net 72,7 proc. taiklumu (32/44). Kita vertus, Slovakijos klubas patys tapo savo pralaimėjimo architektais – svečių komanda kamuolį prarado 18 kartų, kuomet „Šiauliai“ padarė tik 8 klaidas.

MVPŠiose rungtynėse puikiai pasirodė Gintaras Leonavičius, kuris per aikštelėje praleistas 19 minučių į varžovų krepšį spėjo įmesti 21 tašką (7/8 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud. met.), atkovoti vieną ir perimti 2 kamuolius bei kartą atlikti rezultatyvų perdavimą komandos draugui.

Kitas varžovasKitą savaitę į Šiaulius atvyksta Vroclavo „Slask“ komanda, kuriai Lietuvos ekipa mėgins atsirevanšuoti už pirmosiose FIBA Europos taurės rungtynėse 2 taškų skirtumu patirtą apmaudžią nesėkmę.

Nuotr. FIBA

Nikosijos ETHA – Utenos „Juventus“
59:94

Rungtynių lūžisPasipriešinimo nesulaukė ir L grupėje rungtyniaujanti Utenos „Juventus“ ekipa. Uteniškiai savo sąlygas šeimininkams pradėjo diktuoti jau pačioje rungtynių pradžioje – Antano Sireikos treniruojami „Juventus“ krepšininkai pirmajame kėlinyje tiesiog draskė varžovų gynybą ir jam pasibaigus turėjo saugią persvarą, kuri užtikrino Utenos klubui ramią rungtynių eigą (32:13).

Tuščia arenaNepaisant to, kad įėjimas į šias rungtynes buvo nemokamas, tačiau ir tai nesudomino saulėtojo Kipro gyventojų. 19-ai Kipro arenoje pasirodžiusių sirgalių iš Lietuvos atmintyje labiau turėjo įstrigti ne itin lengva palaikomos komandos pergalė, tačiau tuščią aikštelės šeimininkų salė.

„Žaisti tokioje tuščioje salėje man dar neteko. Savo kolegai sakiau, jog jaučiuosi, tarsi rungtyniautume diskvalifikuotoje arenoje. Teko matyti rungtynes Turkijoje, kurios vyko be žiūrovų. Čia buvo panašiai. Tuo labiau, kad arena tikrai didelė“, – šyptelėjo „Juventus“ treneris Antanas Sireika.

MVPTriuškinančiose ir jokios įtampos nekėlusiame mače galima išskirti ne vieną naudingai rungtyniavusį „Juventus“ žaidėją, tačiau 29 minutes aikštelėje praleidęs Raimundas Danys spindėjo ryškiausiai. Krepšininkas iš viso pelnė 23 taškus (10/15 dvit., 0/2 trit., 3/4 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Kitas varžovas. Kitą savaitę FIBA Europos taurės turnyro rungtynes „Juventus“ ir vėl žais palaikomi savų sirgalių. Uteniškiai trečiadienį mėgins atsirevanšuoti Tartu „Rock“ krepšininkams už pirmajame rate patirtą pralaimėjimą 72:81.

Komentarai:
anon 58
nieko , nebloga savaitėlė būtų buvus ir juve ir žvaigždes ir žinomas , kas jau prieš rungtynes aišku buvo Šiauliai , kad laimės, tik gal ne taip kaip per treniruotę gal- be žalios kur.....s eilinio apturėjimo Europos akivaizdoje prieš Pao, kai ją parūri... sugebėjo graikai TIK 35 kartus per nepilnas 2val. kiek trunka mačas ..:)) :DDDDDDD neptūnš... pralaimėjimas visiškai logiška ir , bet Ryto deja ir jau panašėja, jei ir eis iš grupės tai tik 4, bet tas nieko gero nereišk, nes kitam etape riesta bus su tokiu žaidimu ir tik dar stipresniais varžovais nei daba, plius su tarzanu tokiu ,,treneriu" kaip Nijolė !!! :// :DDDDDD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-11-16
+4
Atsakyti
to vaidasklp
O apie Neptuno isniekinima nieko neparasysi? Apie vainauskine komuniagu kurwa, kuri jau ir Kibire patapo visu pisama patranku mesa irgi komentaru nebus?
2015-11-15
+2
Atsakyti
Zinojau kad PAO vienaip ar kitaip ims Zalgiri, bet kad sitaip isniekins tikrai nestykejau. Stai ka reiskia slubuojantis grandas pries visiska patrankos mesa.
2015-11-15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.