Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

„Per draugų ar gerų pažįstamų vestuves ar giminės susitikimus beveik visada tenka paimti gitarą į rankas ir pagroti bei padainuoti“, – išgirdę tokį sakinį tikriausiai pagalvotumėte apie tradicinį vestuvių muzikantą, kuris linksmina pažįstamus gitaros garsais. Tačiau šį kartą kalbame apie krepšininką, kuris ne tik puikiai valdo kamuolį, bet ir moka groti gitara bei kuria dainas. Tai Utenos „Juventus“ gynėjas Aidas Viskontas.

„Pirmąją gitarą dovanų gavau dar būdamas antroje klasėje per gimtadienį. Pasiėmęs ją brazdindavau ir galvodavau, kad puikiai groju, nors iš tikrųjų man nieko nesigaudavo. Vėliau gavau dar vieną, geresnę gitarą, su kuria jau pradėjau rimčiau mokytis groti ir man jau pavykdavo išgauti melodiją“, – apie savo muzikanto karjeros pradžią LKL TV pasakojo Viskontas.

Gynėjas nelankė jokios muzikos mokyklos ir gitara mokėsi groti pats bei kopijuodavo į svečius atėjusį kaimyną, kuris pagrodavo jo gitara. Aidui yra tekę užlipti ir ant scenos bei groti mokyklos renginiuose, komandos draugams ir netgi vestuvėse.

„Kai draugai sužino, kad moku groti gitara, tai tampa neišvengiama – tenka groti. O šią vasarą teko ir per draugo vestuves groti. Aišku vėl prie to prisidėjo draugai, kurie pamatė, kad yra gitara salėje ir teko skirti jauniesiems muzikinį sveikinimą“, – su šypsena vasaros nuotykius prisimena krepšininkas.

„Juventus“ atstovas ne tik groja, bet yra sukūręs kelias dainas. Viena geriausių dainų gimė po išsiskyrimo su mergina, o dažniausiai draugai prašo padainuoti „Juodą orchidėją“.

„Visada draugai prašo padainuoti šią dainą, tiesiog galima sakyti ji „prilipo“. Man ji aišku netrukdo, bet kai tenka per vakarą 10 kartų ją groti ir dainuoti, tai šiek tiek nusibosta“, – teigė Viskontas.

Interviu su Aidu Viskontu:

Komentarai:
Anonimas
Kad kažką moka pagrot tai fainai, bet prieš grojant bent jau galėjo gitarą susiderinti...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-04
-5
Atsakyti
Užsipi sau klausyt po pirmos minutės...
2015-12-04
+3
Atsakyti
djgaffer
Viskontas jau žinos,ką veikti,kai baigs krepšininko karjerą. :-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-04
+2
Atsakyti
Pavadinimas
Straipsnio pavadinimas tai atsiprasau
2015-12-04
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.