Garrettas Temple'as siekia išsaugoti kamuolį Nuotr.: AFP – Scanpix
Šarlotės „Cable“ arenoje įvyko Kobe Bryanto atsisveikinimas šiame mieste Nuotr.: AFP – Scanpix
LeBronas Jamesas pagerino du karjeros pasiekimus Nuotr.: AFP – Scanpix
Triumfuojantys „Cavaliers“ žaidėjai Nuotr.: AP – Scanpix
DeAndre Jordano emocijos Nuotr.: AP – Scanpix
Garrettas Temple'as siekia išsaugoti kamuolį Nuotr.: AFP – Scanpix
Šarlotės „Cable“ arenoje įvyko Kobe Bryanto atsisveikinimas šiame mieste Nuotr.: AFP – Scanpix
LeBronas Jamesas pagerino du karjeros pasiekimus Nuotr.: AFP – Scanpix
Triumfuojantys „Cavaliers“ žaidėjai Nuotr.: AP – Scanpix
DeAndre Jordano emocijos Nuotr.: AP – Scanpix

Michaelo Jordano žinutė Kobe Bryantui, „Heat“ rekordas, Jono Valančiūno sugrįžimas, neįveikiama „Spurs“, LeBrono Jameso karjeros pasiekimai, Stepheno Curry trigubas dublis – tai ir daugiau – gruodžio 29-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Gruodžio 29-osios NBA pulsas

ATVEDĖ. Kobe Bryantui atvykus žaisti paskutinių rungtynių Šarlotėje, pagrindiniu dėmesio centru turėjusį būti Los Andželo „Lakers“ veteraną nustelbė vietos „Hornets“ krepšininkas Kemba Walkeris. 

Nesustabdomai žaidęs gynėjas pelnė 38 taškus (11/19 dvitaškiai, 3/6 tritaškiai, 7/7 baudos), iš kurių 18 ketvirtajame kėlinyje, atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atvedė savo ekipą į pergalę 108:98.

https://www.youtube.com/watch?v=yStvVVH2xBs

PASVEIKINO. Paskutiniame Bryanto karjeros mače Šarlotėje dalyvauti negalėjęs Michaelas Jordanas nepraleido galimybės pagerbti „Lakers“ simbolio vieša žinute. Prieš Bryanto pristatymą, „Hornets“ arenos kube buvo paleistas vaizdo įrašas, kuriame Jordanas pasveikino Bryantą su nuostabia karjera ir pasidalijo prisiminimais.

„Labai džiaugiuosi tavo pasiekimais. Visada buvau tau lyg vyresnysis brolis ir daug kartų bendravome. Kovingumo prasme tu esi lyg aš ir linkiu sėkmės randant naują karjeros etapą po krepšinio.

Buvai didelė pagalba NBA, turi daug fanų visame pasaulyje. Aš pats esu tavo fanas ir vis dar mėgaujuosi stebėdamas tavo žaidimą. Linkiu viso ko geriausio, o jeigu kada ko nors prireiks, turi mano numerį“, – kalbėjo Jordanas. 

https://youtu.be/UVxlvilWG8g 

ĮSIBĖGĖJO. Sezono pradžioje strigusi Orlando „Magic“ komanda įsivažiuoja. Naujojo Orleano „Pelicans“ praėjusią naktį įveikusi „Magic“, skaičiuojant nuo lapkričio 25 dienos, pasiekė 12 pergalę ir turi geriausią rezultatą Rytų konferencijoje per šį laikotarpį. Orlando klubas su 18 pergalių ir 13 pralaimėjimų Rytuose užima septintąją vietą. 

ĮKROVĖ. Los Andželo „Clippers“ į pergalę vedęs Chrisas Paulas visus ant kojų sukėlė antrajame ketvirtyje, kada pasinaudojęs DeAndre Jordanas užtvara pranėrė tarp dviejų varžovų ir prasiveržęs krepšio link įkrovė kamuolį iš viršaus.

„Atlikau savo kvotą, – po rungtynių sakė Paulas. – Dažniausiai atlieku dėjimą vieną arba du kartus per sezoną“.

https://youtu.be/tjxRvknn9DQ

PASITEISINO. Bruklino „Nets“ stratego Lionelio Hollinso sprendimas antroje mačo dalyje kartu į aikštę išleisti Wayne’ą Ellingtoną ir Shane’ą Larkiną pasiteisino su kaupu.

Ellingtonas antroje mačo dalyje pataikė šešis tritaškius, o įskaitant ir vieną pirmoje susitikimo pusėje, iš viso septynis bei nutiesė „Nets“ ekipai kelią į pergalę Majamyje 111:105 prieš vietos „Heat“. 

Paskutinį sykį septynis tritaškius Ellingtonas įmetė 2012 metų lapkričio 11-ąją, taip pat mače prieš „Heat“, tačiau tada atstovaujant Memfio „Grizzlies“. Prieš praėjusios nakties rungtynes jo geriausias sezono rezultatas buvo trys taiklūs tritaškiai per susitikimą.

KOMANDOS PASIEKIMAS. Antrojo ketvirčio pabaigoje rezultatyvų perdavimą Hassanui Whiteside’ui atlikęs Dwyane’as Wade’as tapo istorijos autoriumi. Įskaitant NBA atkrintamąsias varžybas, Wade’as atliko 50,000-ąjį „Heat“ perdavimą per klubo istoriją.

Negana to, Majamio ekipa taikosi ir į kitą istorinį pasiekimą. Floridos komanda artėja prie 100,000-ojo atkovoto kamuolio per komandos istoriją. Šią ribą „Heat“ žaidėjai turėtų pasiekti, spėjama, sausio pabaigoje.

SUGRĮŽO. Daugiau nei mėnesį dėl piršto traumos nerungtyniavęs ir 17 mačų praleidęs Toronto „Raptors“ klubo lietuvis Jonas Valančiūnas pasirodė aikštėje. Uteniškis per 21 minutę pasižymėjo 9 taškais (4/7 dvitaškiai, 1/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 2 metimus, po 2 kartus suklydo bei prasižengė. 

PRABILO. „Bulls“ ekipoje traumuotą Dougą McDermottą pakeitęs Tony Snellas atsiskleidė visu gražumu. Jis per paskutines 17 rungtynių minučių pelnė 19 iš visų 22 taškų, sužaidė geriausią sezono mačą ir atvedė Čikagos komandą į pergalę 104:97 prieš „Raptors“ klubą.

PRIEŠ GERIAUSIAS. Nugalėjusi „Raptors“, „Bulls“ pratęsė tendenciją laimėti prieš geresnes NBA komandas. Čikagos ekipa yra įveikusi Klivlando „Cavaliers“, Oklahomos „Thunder“ (dusyk), Indianos „Pacers“ ir San Antonijaus „Spurs“, tačiau pralaimėjusi tokioms ekipoms kaip Bruklino „Nets“, Niujorko „Knicks“ ir Fynikso „Suns“.

„Viską lemia energija ir nusiteikimas, – situaciją, kodėl „Bulls“ pralaimi prastesnėms, o laimi prieš geresnes komandas, komentavo Rose’as. – Mes tai turime, kada žaidžiame prieš geriausius klubus, tačiau kuomet rungtyniaujame prieš silpnesnius, mums to pritrūksta“. 

NENUGALIMA. Iš pradžių rungtynes be Timo Duncano pradėjusi, o vėliau ir be išvaryto stratego Greggo Popovichiaus likusi San Antonijaus „Spurs“ ekipa sugebėjo išlikti nenugalėta savo žiūrovų akivaizdoje.

„Spurs“ namuose pasiekė 18-ąją pergalę paeiliui ir pakartojo 1978 metų Portlando „Trail Blazers“ bei 1986 metų Hjustono „Rockets“ komandų rezultatus, kurios vienintelės Vakarų konferencijoje laimėjo visas pirmąsias 18 namų rungtynių.

Įskaitant praėjusio reguliariojo sezono pabaigą, „Spurs“ savo aikštėje laimėjo 27-ą kartą paeiliui. 

IŠ KARTO. Rungtynėse tarp „Cavaliers“ ir „Suns“ ekipų pernelyg nežibėjęs Klivlando klubo lyderis LeBronas Jamesas pagerino du karjeros rezultatus. 14 taškų pelnęs dusyk NBA čempionas visų laikų rezultatyviausių NBA žaidėjų sąraše pakilo į 17-ąją vietą aplenkdamas Alexą Englishą ir taip pat pagal atliktus perdavimus visų laikų krepšininkų sąraše iš 22-osios pozicijos išstūmė Stephoną Marbury. 

Kad pakiltų į 21-ąją vietą, Jamesui reikia keturių rezultatyvių perdavimų, kurie leistų aplenkti Nate’ą Archibaldą. Jo sąskaitoje – 6,476 rezultatyvūs perdavimai per karjerą. 

Rezultatyviausių krepšininkų sąraše artimiausias „Cavaliers“ žvaigždės priešininkas yra šiuo metu vis dar rungtyniaujantis Kevinas Garnettas, kuriuos dabar skiria daugiau nei 400 taškų.

TRIGUBAS DUBLIS. Tiesiogiai prieš brolį Sethą Curry rungtyniavęs Stephenas Curry stokojo taiklumo iš toli, tačiau visus ant kojų sukėlė per 3 minutes pelnydamas 17 taškų. Šią įspūdingą Curry atkarpą vainikavo šeštasis karjeros trigubas dublis.

„Golden State Warriors“ žvaigždė per 30 minučių iš viso pelnė 23 taškus (1/3 dvitaškiai, 6/13 tritaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 14 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 34 naudingumo balus. 

https://www.youtube.com/watch?v=s1lCyzty5BQ

PAKARTOJO. Devynis tritaškius į „Warriors“ krepšį pataikęs Omri Casspi pelnė 36 taškus (4/6 dvitaškiai, 9/12 tritaškiai, 1/4 baudos) ir sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą. Iš toli sėkmingai pataikęs žydas pakartojo geriausią tritaškių rezultatą Sakramento „Kings“ komandoje, kurį pirmasis užfiksavo Mike’as Bibby.

ŽINUTĖ. Su komanda vis dar nesantis „Warriors“ strategas Steve’as Kerras pasireiškė rungtynių su „Kings“ ilgosios pertraukos metu. Treneris, kada NBA čempionai po dviejų kėlinių minimaliai atsilikinėjo 58:61, komandai adresavo žinutę pabrėždamas prastą ekipos žaidimą. 

„Kerras akcentavo, kad mes žaidžiame lyg vasaros rungtynes ir tiesiog dalinamės kamuoliu. Varžovai mums primetė savo žaidimą ir dėl to mes turėjome problemų“, – kalbėjo Andrew Bogutas, prie pergalės prieš „Kings“ pridėjęs 4 taškus.

  • NBA statistikos lyderius rasite paspaudę čia.
  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:

 Golden State Warriors  Sacramento Kings 122-103 stat »
 Utah Jazz  Philadelphia 76ers 95-91 stat »
 Phoenix Suns  Cleveland Cavaliers 97-101 stat »
 San Antonio Spurs  Minnesota Timberwolves 101-95 stat »
 Dallas Mavericks  Milwaukee Bucks 103-93 stat »
 Chicago Bulls  Toronto Raptors 104-97 stat »
 Miami Heat  Brooklyn Nets 105-111 stat »
 Washington Wizards  Los Angeles Clippers 91-108 stat »
 Orlando Magic  New Orleans Pelicans 104-89 stat »
 Indiana Pacers  Atlanta Hawks 93-87 stat »
 Charlotte Hornets  Los Angeles Lakers 108-98 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Kemba Walkeris (38)
Taškai

Kemba Walkeris (38)

Atkovoti 
kamuoliai

Marcinas Gortatas (16)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Ricky Rubio (14)
Perimti 
kamuoliai
Paulas Millsapas,
George'as Hillas,
Cole'as Aldrichas,
Ricky Rubio
 (po 4)
Blokai
 

Hassanas Whiteside'as,
Nerlensas Noelis (po 5)

Tritaškiai
 

Omri Casspi (9)

Gražiausių epizodų dešimtukas:

https://www.youtube.com/watch?v=jsCupE0II1Y

Dienos akimirka:

Nuotr. AFP – Scanpix
 

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

 New York Knicks  Detroit Pistons 02:30 
 Houston Rockets  Atlanta Hawks 03:00 
 Memphis Grizzlies  Miami Heat 03:00 
 Oklahoma Thunder  Milwaukee Bucks 03:00 
 Denver Nuggets  Cleveland Cavaliers 04:00 
Komentarai:
Zingsniai
Nr 6 zingsniuoja nuo trajako jau, ir dar i highlita pateko.
2015-12-29
-1
Atsakyti
LBJ
krc vaikas su savo "mega" bicepsais , kuriuos uzsiaugino vartodamas steroidus...
2015-12-29
+6
Atsakyti
gsw
o Curry pasas Bogutui ir jo dėjimas nėra gražiau už puse čia esančiu?... juokina nba su tais top10
2015-12-29
-3
Atsakyti
gsw
o Curry pasas Bogutui ir jo dėjimas nėra gražiau už puse čia esančiu?... juokina nba su tais top10
2015-12-29
Atsakyti
Anonimas
Top pirma vieta uz ka?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2015-12-29
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.