Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Praėjusį sezoną Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finaliniame ketverte visas išsankstines prognozes paneigusi ir nugalėtojų šampanu besimėgavusi Klaipėdos „Naftos-Uni-Akvaservis“ ekipa šį sezoną į antrojo pagal pajėgumą šalies čempionato aukštumas kopia gerokai atsinaujinusi.

Praėjusio sezono lyderius – Julių Kazakauską, Igną Vaitkų, Dainių Vaitelį bei Donatą Norkų praradęs klubas šį sezoną savo sudėtyje turi tik keturis praėjusių metų čempionus – Mindaugą Stašį, Viktorą Chodosvskį bei jaunuosius Aidą Einikį bei Džiugą Slavinską.

Tokie tarpsezonio pokyčiai gerokai paveikė ir komandos padėtį turnyrinėje lentelėje – šiuo metu NKL čempionų klubas pirmenybėse žygiuoja vos vienuoliktoje vietoje ir būsimų pergalių pamatus stato iš naujo.

„Tikslas, kaip ir visų – pergalė. Tačiau siekiame, kad mūsų jaunimas patobulėtų ir bendradarbiaujant su Klaipėdos „Neptūnu“, kad bent vienas mūsų žaidėjas kitais metais jau galėtų žaisti pagrindinėje šios komandos sudėtyje“, – į aukštus tikslus šio sezono NKL pirmenybėse nesiorientuoja „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipą prie lygos trofėjaus atvedęs strategas Rytis Vaišvila.

„Nafta-Uni-Akvaservis“ šį sezoną glaudžiau bendradarbiauja su „Neptūno“ ekipa ir ateityje tikisi būti oficialia jos dublere. Jau šiemet komandoje rungtyniauja keli jaunuoliai, turintys sutartis su pagrindine Klaipėdos ekipa.

NKL aukso medaliai „Naftos-Uni-Akvaservis“ komandai praėjusį sezoną suteikė istorinę galimybę praverti LKL pirmenybių duris, tačiau finansiniai reikalavimai klaipėdiečiams pasirodė neįveikiami ir klubo vadovai tokių planų atsisakė.

„Man taip atsitiko jau antrą kartą, 2007 metais mes taip pat tapome čempionais, todėl nepatekimas į LKL man jau buvo ne naujiena. Aišku, norėjosi išmėginti jėgas ir LKL, bet yra kaip yra. Dirbsime su jaunimu, sieksime kitų tikslų“, – apgailestavo praėjusį sezoną vienu iš Klaipėdos ekipos triumfo kalviu tapęs, tačiau krepšininko karjerą jau baigęs ir ekipos direktoriaus pareigas einantis Dainius Vaitelis.

29 metų vyras nusprendė anksčiau laiko baigti krepšininko karjerą ir vadovauti komandai, kuriai su pertraukomis atstovavo nuo 2005 metų.

Dar prieš dvejus metus jis buvo rezultatyviausias lygos krepšininkas, o pernai, sugrįžęs į „Naftos-Uni-Akvaservis“ klubą, padėjo jai antrą sykį tapti NKL čempionu. Dabar Vaitelis pratinasi prie naujo, klubo vadovo, vaidmens.

„Krepšininkai su manimi šneka kaip su draugu, aš į juos irgi žiūriu kaip į komandos draugus. Gal net reikia būti griežtesniam, bet aš nemoku būti griežtas“, – šypsojosi direktoriumi tapęs krepšininkas.

Nuotr. V.Mikaitis

„Nafos-Uni-Akvaservio“ komandos veteranai Mindaugas Stašys ir Viktoras Chodosovskis toliau veda savo komandą į priekį. Stašys Klaipėdos klubo marškinėlius su pertraukomis vilki jau trečią sezoną, tuo metu Chodosovskis savo komandos garbę giną jau aštuntus metus iš eilės ir su Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ gynėju Tadu Sebežiovu yra sėsliausi NKL vis dar rungtyniaujantys krepšininkai.

„Nėra lengva, todėl kad mūsų krepšinis yra labai banguotas. Jeigu vieną dieną jaunimas iššauna, tai visa komanda eina toli. Jei jaunimas sustoja – mes taip pat. Vyresnieji nesame tokie žaidėjai, kurie viską gali ištempti ant savo pečių, bet krūvis mums tenka sunkesnis“, – kalbėjo ekipos simbolis Chodosovskis.

„Jeigu sąžiningai pasakius, maniau, kad bus lengviau. Bet visgi pasirodo, kad reikia daugiau kantrybės ir pastangų mokant. Jauni žaidėjai ne taip greitai įsisavina paprastus dalykus ir reikia pradėti nuo nulio. Tai kainuoja daug nervų, juo labiau, kai esi įpratęs laimėti“, – apie darbą su stipriai atsinaujinusia čempionų komanda kalbėjo vyriausiasis jos treneris Vaišvila

Vaizdo reportažas:

 

Komentarai:
fanas
pats musa - pats rekia.
2015-12-29
+4
Atsakyti
aha
Stasy, kada pradesi zaist del komandos, o ne asmenines statistikos?
2015-12-29
+1
Atsakyti
žemaitis adis
Tai vot visoms NKL reikėtų imti pav. mažiau perėjūnų daugiau remtis vietiniu jaunimu
2015-12-29
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.