Nuotr.: M.Gailiūnas
Nuotr. M.Gailiūnas

Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipos žaidėjas Kristupas Žemaitis Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) – ne naujokas. Kaunietis krepšininkas jau antrąjį sezoną rungtyniauja antrajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio divizione, o 19-mečio žaidimo kreivė stabiliai kyla į viršų.

Tiesa, prieš išbandymus NKL čempionate Žemaitis paliko gilų pėdsaką ir Lietuvos trijulių (3x3) krepšinio metraščiuose. 192 cm ūgio krepšininko vedama Lietuvos jaunių rinktinė 2014 metų vasarą tapo Jaunimo olimpinių žaidynių Kinijoje čempione.

Auksą lietuviams išplėšė būtent K.Žemaičio taiklus metimas paskutinėmis rungtynių akimirkomis mače su prancūzais.

Dalindamasis mintimis su „Žalgiris TV“ Žemaitis „auksinį“ metimą pavadino kol kas svarbiausiu savo karjeroje ir papasakojo apie pradžią trijulių krepšinyje.

„Kol kas šis metimas yra svarbiausias mano karjeroje, – interviu metu kalbėjo pašnekovas. – Pati pradžia trijulių krepšinyje prasidėjo dar nuo 2004-2005 m. Tuomet pradėjome dalyvauti įvairiuose turnyruose, kuomet prizai būdavo kuprinė ar sportiniai bateliai. Tęsėme dalyvavimą, nes patiko ta tradicija, o kiek vėliau gavome kvietimą ir į olimpinį festivalį, kur mums viskas klostėsi sėkmingai.“

Žaisti su savo bendraamžiais trijulių krepšinį yra viena, tačiau stumdytis su vyrais viso sezono metu NKL pirmenybėse – kitas, neabejotinai daug sunkesnis iššūkis. Atrodo, kad Žemaitis yra pasirengęs palikti vis ryškesnę žymę ir vyrų krepšinyje.

Pirmąjį sezoną „Žalgiris-2“ ekipoje kaunietis rinkdavo po 4,8 taško bei atlikdavo po 2,4 rezultatyvaus perdavimo. 2015-2016 m. sezone krepšininko statistika šoktelėjo kone dvigubai – iki 8,8 taško ir 3,6 rez. perd. per rungtynes. Tokį ryškų kokybinį žaidimo šuolį, anot paties Žemaičio, lėmė individualus darbas vasarą.

„Pernai buvo labai sunku atėjus iš RKL pirmenybių į NKL. Trūko ir fizinės jėgos, ir bendro suvokimo. Gal dar ne visiškai supratau, ko nori iš manęs treneris. Viso sezono metu buvo sunku adaptuotis, todėl praėjusią vasarą, nežaisdamas jaunimo rinktinėje, visą laiką skyriau individualiam tobulėjimui – treniruoklių salėje, kamuolio varymo įgūdžių gerinimui. Rezultatai matosi, aikštelėje jaučiuosi tvirčiau“, – apie savo progresą pasakojo jaunuolis.  

19-metis „Žalgirio“ dublerių žaidėjas prieš šio sezono pradžią išmėgino jėgas ir su pagrindinės „Žalgirio“ komandos krepšininkai treniruočių naujajam sezonui procese. Tokia patirtis K.Žemaičiui paliko tik pozityvius prisiminimus.

„Iš tikro „Žalgirio“ krepšininkai – labai geri. Visi – patyrę, žaidžia savo šalių rinktinėse. Be to, dalina patarimus. Pats treneris Šarūnas Jasikevičius dalindavo patarimus ir puikiai pavadavo Gintarą Krapiką pasirengimo sezonui cikle, – pasakojo Žemaitis. – Man dažniausiai teko dengti žalgiriečius – Olivier Hanlaną, kartais Edgarą Ulanovą. Jautėsi jų fizinė jėga ir krepšininkai savo patirtimi dėl mūsų jaunatviško kvailumo įveikdavo.“

Interviu „Žalgiris TV“ metu krepšininkais taip pat pasidalino mintimis apie savo bei komandos tikslus 2015-2016 metų sezono NKL pirmenybėse.  

Interviu su Kristupu Žemaičiu:

Komentarai:
Anonimas
koks skirtumas pricioska, pas haketa dar ne tokia :-)

svarbu zaistu gerai ir tobuletu
2016-01-04
Atsakyti
Anonimas
Jus tiesiog jam pavydit tokios kupetos, plikiai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-04
+6
Atsakyti
Aurimas
Toks ir krepsininkas kai sukuosena issaukia labiau nei zaidimas. Nusikirptu, tai kaip normalus atletas o ne primadona atrodytu :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-04
-2
Atsakyti
Mantas
bet tai pricioska pas vaika, kai pas gaidi... matos neslepia savo orientacijos.
2016-01-04
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.