Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Kaip ir buvo galima tikėtis, 2016-ieji metai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse startavo turais, kuriuose netrūko nei staigmenų, nei atkaklių kovų, paženklintų rekordais.

Be pralaimėjimų metus pradėjo keturios ekipos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, „Mažeikiai“, Šakių „Vytis“ bei Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“.

Tuo tarpu pergalės skonio šįmet dar nespėjo pajusti „Palanga“, „Telšiai“ bei Molėtų „Ežerūnas-Karys“.

Drama Šakiuose, Evaldo Šaulio pasirodymas, greita Igno Vaitkaus adaptacija bei „Petrochemos-Dexteros“ atkaklumas – visa tai ir dar daugiau – tradicinėje NKL savaitės apžvalgoje.

MVP

Pirmenybėse pirmaujančios „Mažeikių“ ekipos gynėjas Evaldas Šaulys praėjusią savaitę tiek „Telšių“, tiek ir „Perlo-MRU“ komandoms tapo tikra mįsle. Jeigu klaipėdiečio pasirodymas Žemaitijos derbyje nebuvo pernelyg įsimenantis (15 tšk., 3 atk. kam. ir 4 rez. perd.), tai kitą dieną namuose priimant vilniečius Šaulys aikštelėje išdarinėjo stebuklus.

Gynėjas per 32 minutes pelnė 33 taškus (8/9 dvit., 3/5 trit., 8/10 baud. met.), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo net 13 pražangų ir surinko 43 naudingumo balus, o sėkmingiausios krepšininko karjeros rungtynės lėmė sudėtingą mažeikiškių pergalę – 68:62.

Jo dvejų rungtynių vidurkiai – 24 taškai, 3,4 atkovoto kamuolio, 2 rezultatyvūs perdavimai ir 30,5 naudingumo balo. per rungtynes.

Netikėta drama

Šakiuose susirinkę sirgaliai šeštadienį, ko gero, nesitikėjo išvysti tokios atkaklios kovos, kai jų palaikomas „Vytis“ namuose priėmė priekinės linijos ramsčio Martyno Sajaus netekusį Kauno „Žalgirį-2“. Visgi tiek sirgalius, tiek ir pačius šeimininkų komandos krepšininkus jaunieji svečiai privertė atsigauti, kai iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus pusantros minutės Paulius Valinskas pataikė rezultatą persvėrusį tritaškį (77:76).

Netrukus šeimininkai ne tik atstatė lygybę, bet ir susigrąžino dviejų taškų deficitą, kurį, tiesa, tuoj pat dvitaškiu panaikino Martynas Varnas ir komandoms teko žaisti pratęsimą. Per papildomą laiką „Vytis“ atkuto ir greitai susikrovęs saugesnį pranašumą šventė pergalę.

Šiose rungtynėse nesulaikomai rungtyniavo Karolis Brusokas – jo sąskaitoje 27 pelnyti taškai ir 11 atkovotų kamuolių. Jaunųjų žalgiriečių gretose išsiskyrė 26 taškus pelnęs Varnas. 

Lengva adaptacija

Vienas naudingiausių NKL krepšininkų Ignas Vaitkus naujuosius metus pasitiko naujoje komandoje – 22-ejų metų puolėjas iš Šiaulių sustiprino Šakių „Vyčio“ gretas. Tačiau krepšininkas neturėjo daug laiko adaptacijai. 

Jau pirmas savo rungtynes vilkint naujosios komandos marškinėlius I.Vaitkus pradėjo startiniame penkete, o buvusio „Šilutės“ atstovo debiutas tikrai neprisvilo. Šakių klubo naujokas pirmąjį savaitgalį vidutiniškai rinko po 14,5 taško 

ir sugriebė po 4,5 kamuolio. Panašu, kad toks Vaitkaus debiutas Nerijaus Zabarausko pasitikėjimą pateisino su kaupu. 

Tandemas 

Penktadienį Raseinių „Rasų“ ekipa sugebėjo nutraukti penkerių nesėkmių seriją, tačiau dėl šio juodo periodo pabaigos raseiniškiai labiausiai turėtų būti dėkingi komandos naujokams – Žydrūnas Kelys ir Vilius Šumskis pelnė daugiau nei pusę komandos taškų (po 23 – aut. past.) ir atvedė „Rasus“ į septintąją pergalę – 86:68.

Raseinių klubo vyriausiasis treneris Giedrius Kurtinaitis puikiai išnaudojo savo komandos pranašumą po krepšiais – 213 cm ūgio Šumskis neprametė nė vieno dvitaškio iš vienuolikos, atkovojo 12 kamuolių ir iš viso surinko 36 naudingumo balus.

Tuo metu Kelys puikiai skirstė kamuolius komandos draugams – atakų organizatorius atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Charakteris

Penktadienį trečiąją nesėkmę iš eilės patyrė Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ krepšininkai, kurie 73:76 nusileido Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipai. Tačiau nepaisant pralaimėjimo Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai pademonstravo itin atkaklų charakterį – Jonavos klubas net du kartus sugebėjo panaikinti dviženklį deficitą.

Pirmasis kirtis šeimininkams buvo suduotas, kai antrojo kėlinio pabaigą geriau sužaidęs uostamiesčio klubas ilsėtis išėjo turėdamas dešimties taškų persvarą – 42:32.

Trečiojo ketvirčio pradžioje gynybą suaktyvinę jonaviečiai sugebėjo priartėti (45:47). Tačiau netrukus prabudę Klaipėdos ekipos gynėjai Laurynas Beliauskas ir Aidas Einikis iniciavo savo komandos renesansą ir svečiai dar kartą atitolo (56:45).

Su tokiu rungtynių posūkiu šeimininkai ir vėl nesutiko – laimėjusi atkarpą 8:2 „Petrochema-Dextera“ ir vėl priartėjo (53:58). Visgi Naruševičiaus kariaunai nepadėjo ir toks mėginimas – netrukus Ryčio Biliarto vedami klaipėdiečiai jungė aukštesnę pavarą ir dar kartą įgiję iniciatyvą, vėliau jos iš savo rankų nebepaleido.

Praėjusios savaitės žaidėjų TOP 5:

  • Donatas Sabeckis („Sūduva-Mantinga“): 14,5 tšk., 8,5 atk. kam., 8,5 rez. perd., 27,5 naud. bal.
  • Evaldas Šaulys („Mažeikiai“): 24 tšk., 3,4 atk. kam., 2 rez. perd., 30,5 naud. bal.
  • Ulysses Thomasas („Šilutė“): 26,5 tšk., 4,5 atk. kam., 6,5 rez. perd., 29,5 naud. bal.
  • Karolis Brusokas („Vytis“): 21,5 tšk., 10 atk. kam., 29,5 naud. bal.
  • Vilius Šumskis („Rasai“): 18,5 tšk., 9,5 atk. kam., 23,5 naud. bal.

Verti paminėjimo: Tomas Milinskas („Petrochema-Dextera“), Deividas Anužis („Palanga“), Gintautas Matulis („Sūduva-Mantinga“), Deividas Keburys („Nafta-Uni-Akvaservis“), Aurelijus Pukelis („Šilutė“), Martynas Varnas ir Laurynas Birutis (abu „Žalgiris-2“).

 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.