Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Vasario 5-6 dienomis Palangoje krepšinio gerbėjų laukia neregėtas renginys. Jo metu bus iškovotas pirmasis Lietuvos krepšinio sezono trofėjus – Lietuvos krepšinio federacijos vyrų taurė.

Šis turnyras rengiamas vietoje buvusios LKF Mažosios taurės, kai LKF buvusios Didžiosios taurės – dabar Karaliaus Mindaugo taurės – turnyro organizavimą patikėjo Lietuvos krepšinio lygai.

Pirmąsyk Lietuvos krepšinio istorijoje Palangos sporto centro arenoje susikaus dvi Nacionalinės ir dvi Regionų krepšinio lygų komandos – Mažeikių „Mažeikiai” su Tauragės „Taurage” ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga” su Klaipėdos LCC tarptautiniu universitetu. „Mūsų krepšinis” žinomų Lietuvos krepšinio specialistų akimis nutarė pažvelgti į šias intriguojančias dvikovas.

Legendiniu Lietuvos krepšinio treneriu vadinamas Edas Nickus, dabar treniruojantis RKL rungtyniaujančią „Atleto-LSU” ekipą, yra vadovavęs daugybei komandų, tarp kurių buvo ir LKL, ir NKL klubai. Tarp jo auklėtinių – buvę žinomi krepšininkai, vėliau tapę puikiais treneriais – Valdemaras Chomičius, Gintaras Krapikas, Saulius Štombergas, Kęstutis Kemzūra, Ramūnas Cvirka, Darius Sirtautas ir kiti.

Nepaisant to, kad jo vadovaujama komanda žaidžia „Natural Pharmaceuticals-Regionų krepšinio lygoje”, E.Nickus LKF vyrų taurės pusfinalių nugalėtojomis mato Nacionalinės krepšinio lygos komandas.

„Nenoriu sumenkinti RKL komandų, tačiau lemiamas veiksnys, mano nuomone, bus komandų komplektacija. Nors, tarkime, Tauragės komandoje yra seniau LKL duonos ragavusių krepšininkų, jai teks žaisti su Mažeikiais, kurie dar pernai rungtyniavo LKL. Be to, Tauragė pastaruoju metu kiek nukraujavo”, – kalbėjo E.Nickus.

Šis krepšinio specialistas Tauragės galimybes kaunantis su Mažeikiais vertina 20 prieš 80.

„Tauragei bus sunku po krepšiais”, – sakė Nickus.

Jaunimui bus sunku

Tokias pat galimybes jis mato ir Klaipėdos LCC komandai kaunantis su Marijampolės ekipa.

„Jei Tauragės komandos branduolį sudaro jau į ketvirtą dešimtį įkopę krepšininkai, tai Klaipėdos ekipos amžiaus vidurkis – apie 20 metų. Savo ruožtu „Sūduva-Mantinga” yra puikiai sukomplektuota komanda”, – teigė Nickus, kadaise treniravęs Marijampolės krepšinio klubą.

Tiesa, jis pripažino, kad pastaruoju metu ženkliai pakeitė savo požiūrį į RKL komandas.

„Galiu pasakyti, kad šio čempionato dalyvių lygis ženkliai pakilo. Anksčiau vertinau jas gana skeptiškai, dabar požiūris kitoks”, – pareiškė Nickus.

Ateities žvaigždžių šou

Visose LKF vyrų taurės finalo ketverto komandose yra jaunų perspektyvių krepšininkų. Tačiau dar daugiau jų bus galima pamatyti Palangoje vasario 6 dieną. Tada prieš rungtynes dėl III vietos ir finalą vyks Moksleivių krepšinio lygos „Perlas” tradicinė žvaigždžių diena. Ją pasidžiaugti bus galima nemokamai.

Net keturias valandas vyksiančiame Žvaigždžių dienos renginyje žiūrovai galės išvysti geriausių šalies jaunųjų krepšininkų kovas. Vienu metu ant Palangos universalios arenos parketo žengs perspektyviausi vaikai (2002 metais gimę ir jaunesni), jaunučiai (2000-2001 m. gimimo) ir jauniai (1998 -1999 m. gimimo). Aikštelėje petys petin stos geriausi savo amžiaus vaikinai ir lygių neturinčios merginos.

Abiejų komandų pagrindinius žaidėjus rinko Moksleivių krepšinio lygos „Perlas“ I divizione žaidžiančių komandų treneriai. Komandos buvo išskirstytos į Rytų (Vilniaus, Panevėžio, Šiaulių, Utenos ir Alytaus apskritys) ir Vakarų (Marijampolės, Kauno, Klaipėdos, Telšių ir Tauragės apskritys) rinktines.

Geriausių MKL žaidėjų rungtynėse netrūks ir krepšinio visuomenei pažįstamų veidų. Žvaigždžių dienos šventėje dalyvaus Vilniaus „Lietuvos rytą“ papildęs Aistis Pilauskas, „Šiaulių“ klubo sudėtyje esantis Tadas Pažėra, „Žalgirio“ dublerių puolėjas Gytis Masiulis, vienas perspektyviausių jaunosios kartos atstovų Grantas Vasiliauskas, NKL čempionas Džiugas Slavinskas, olimpinio prizininko Andriaus Giedraičio sūnus Dovydas, buvusio LKL snaiperio Virginijaus Sirvydžio sūnus Deividas, legendinio „Žalgirio“ žaidėjo Mindaugo Arlausko sūnus Martynas.

Savo sugebėjimus demonstruos Lietuvos moterų lygoje sėkmingai rungtyniaujančios Gabija Meškonytė, Dalia Donskichytė, Martyna Petrėnaitė, Laurita Jurčiūtė, absoliuti „Sprite“ talentų kovos laimėtoja Klaudija Janionytė, daugybė įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinės žaidėjų ir kt.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.