Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Nors Oliveris Lafayette'as Klaipėdoje sužaidė prasčiausias sezono rungtynes Europos taurėje, jo atstovaujama Milano „Emporio Armani“ žengė didelį žingsnį kito etapo link.

Madų sostinės klubui tarptautinis sezonas šiemet buvo nesėkmingas – Italijos vicečempionai Eurolygos reguliariajame sezone per 10 rungtynių iškovojo 3 pergales ir grupėje užėmę paskutinę vietą savo kelionę buvo priversti tęsti Europos taurėje.

Čia jiems kol kas sekasi geriau – 3 pergalės per 4 turus yra tvirtas pagrindas kito etapo link.

„Emporio Armani“ atakų organizatorius Lafayette'as po rungtynių Klaipėdoje neslėpė, kad jo atstovaujamos komandos tikslas yra laimėti Europos taurę.

„Mes siekiame iškovoti pergalę po pergalės. Tikimės patekti į stipriausiųjų šešioliktuką, o vėliau žengti toliau, tačiau mūsų pagrindinis tikslas yra laimėti Europos taurę“, – „BasketNews.lt“ žurnalistui pasakojo Lafayette'as.

Šio tikslo amerikiečiui siekti padės įžaidėjas iš Lietuvos Mantas Kalnietis, kuris debiutinėse rungtynėse pelnė 6 taškus ir surinko 6 naudingumo balus. Paklaustas, ar su lietuviu jie pasidalys įžaidėjo role, Lafayette'as išliko diplomatiškas.

„Įžaidėjo vietą užims tas, kuris tą dieną atrodys geriau. Visa komanda privalo dalytis kamuoliu. Šiandien puikiai žaidėme ir aikštėje būdami vienu metu“, – kalbėjo Lafayette'as.

Šis žaidėjas Lietuvos sirgaliams puikiai pažįstamas nuo 2012-2013 metų sezono, kuomet atstovavo Kauno „Žalgiriui“. Amerikietis šilčiausiais žodžiais atsiliepė apie savo prisiminimus Kaune.

„Tai buvo gera komanda, tačiau viską aptemdė piniginės problemos. Gaila, kad tai sutrukdė ir toliau žaisti „Žalgiryje“. Treneris Joanas Plaza idealiai tiko man, tai vienas geriausių specialistų, su kuriuo man teko dirbti“, – šiltų žodžių negailėjo gynėjas.

Palikęs „Žalgirį“, Lafayette'as persikėlė į Valensijos „Basket“ ekipą, vėliau gynė Pirėjo „Olympiakos“ garbę, o dabar žaidžia Milane.

„Man labai patiko žaisti Valensijoje. Su šia komanda laimėjau Europos taurę. Su „Olympiakos“ žaidžiau Eurolygos finale, tačiau jį pralaimėjome Madrido „Real“ komandai. Dabar tikiuosi trofėjų iškovoti su „Emporio Armani“, – savo lūkesčiais dalijosi Lafayette'as.

Komentarai:
expert
prisijungus kalnieciui, armanio sansai dideli.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-27
+14
Atsakyti
.
Vargei ar sugebes taip zaisdami laimet

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-26
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.