Lietuvai kitų metų Europos taurėje numatyta 1 vieta

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas
2016-01-27 13:22
Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blaževičius

Antradienį Barselonoje susirinkę Eurolygos ir Europos taurės klubų vadovai aptarė kitų metų varžybų modelius ir būsimas naujoves.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, kitais metais Lietuvai Europos taurės varžybose numatyta 1 vieta, kuri atitektų geriausiai LKL pirmenybėse be Kauno „Žalgirio“ pasirodysiančiai komandai. „Žalgiris“ turi Eurolygos A licenciją.

Šiais metais Lietuva Europos taurėje turėjo dvi komandas – Vilniaus „Lietuvos rytas“ kovas baigė pirmajame etape, o Klaipėdos „Neptūnas“ dar kaunasi antrajame etape.

Tiesa, 3 vietos į šią lygą bus skirtos per vardinius kvietimus, todėl atsivertų galimybė turėti ir daugiau komandų.

Susitikime Barselonoje dalyvavo 10 ekipų, kurioms priklauso A licencija, ir 17 ekipų, neturinčių A licencijos, tarp jų – ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

Eurolygos vadovai pristatė atsinaujinantį Europos taurės modelį, pagal kurį nuo kito sezono komandoms nebereiktų mokėti dalyvio mokesčio. Eurolyga nuo kito sezono padengtų ir teisėjų išlaidas – iki šiol ši mokesčių našta tekdavo klubams.

Be to, nuo kito sezono Europos taurės klubams bus numatytas prizinis fondas.

Kitais metais Europos taurėje liks 24 komandos, o Eurolygoje – 16.

Eurolygoje kitais metais žais 11 A licencijas turinčių komandų, Europos taurės čempionai, kvalifikacinio turnyro nugalėtojai ir 3 šalių komandos.

BasketNews.lt“ žiniomis, numatoma vietas į Eurolygą skirti Adrijos lygos bei Vokietijos čempionams. Trečioji vieta taptų vardiniu kvietimu.

Barselonoje klubai taip pat aptarė kito sezono tvarkaraščio gaires. Eurolygos komandos sužais po 30 rungtynių, todėl bus ieškoma būdų, kaip į sudėtingą grafiką įtalpinti 6 papildomas rungtynes.

Planuojama, kad 5-6 kartus per sezoną komandos per vieną savaitę sužais po dvejas rungtynes – antradienį ir ketvirtadienį arba trečiadienį ir penktadienį.

Komentarai:
Rytas garantuotai paims titulą BBL sekantį sezoną :)
2016-01-31
-4
Atsakyti
LazinamesPrapiso Lietuvos Rytas vietą Lietuvai net ir EUROPOS TAURĖJ (:DDD) su savo tokiu pasirodymu. Nu šaunuoliai, ką galima pasakyt.:) O dar jei LKL'e už Neptūną aukščiau stovės, tai bus net ne sau prapisę vietą, o Neptūnui.:) Graudoka.


Koks skirtumas kiek tu vietu lietuva tures?Svarbaisia rytas ten bus
2016-01-31
+9
Atsakyti
stai ir baigsis neptuno pasaka su visais turnyrais, nes vsiiems aisku kad rytas dalyvaus eurocupe
2016-01-31
-10
Atsakyti
O tai kartais nebuvo skelbta, kad 3 salys bus Vokietija, Turkija, Rusija?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-28
-1
Atsakyti
Nors ir Eurovizijos turnyros , bet J.Bortomeau geresnis vadybininkas nei FIBA organizacijos klerkai pakui kuriuos sukasi pazaduku slefas. Visi klubai atsargiai vertina FIBA organizuojamus turnyrus , ULEB patrauklesne ir del didesnio pinigu krepselio neskaitant trukumu , kai net paskutine vieta nacionaliniame cempionate uzemes klubas gali sulaukti malones ir net zaisti Eurolygoje , todel ir Eurovizija...
2016-01-27
+13
Atsakyti
Piniginiu atzvilgiu lkf reikejo, kaip italu turku federacijos daryt, kelios komandos el su a licenzijom, o likusios i cempionu lyga. Dabar turim ka turim

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-01-27
-1
Atsakyti
ATI
Neptunui gali skaudziai kainuot atmestinas poziuris i LKL.
2016-01-27
+6
Atsakyti
Prapiso Lietuvos Rytas vietą Lietuvai net ir EUROPOS TAURĖJ (:DDD) su savo tokiu pasirodymu. Nu šaunuoliai, ką galima pasakyt.:) O dar jei LKL'e už Neptūną aukščiau stovės, tai bus net ne sau prapisę vietą, o Neptūnui.:) Graudoka.
2016-01-27
+5
Atsakyti
EA7
Neptunas pagal rodomus rezultatus tarptautineje arenoje privalejo buti itrauktas. Tai klubas po mazais laipteliais kylantis i virsu. Ir jau nebera tokios dideles prarajos tarp grandu ir jo.

Formatas taures geras. Dziugu, kad lyga mazina komandu skaiciu ir taip i kokybe, o ne kiekybe orentuojasi. Cempionu lygoje bus atotrukis tarp komandu. Niekam neidomu, kaip kokius rumunus triuskina ar suomius. Lygesnes komandos, lygesne kova, atmosfera ir lygis lygos. Butina Neptunui mustis i europos taure. Pagalvosit Neptuno fanas. Ne, bet tarptautineje arenoje palaikau.
2016-01-27
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.