Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Iš pagrindų pasikeitęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas ambicingai pasitinka Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą. Neseniai apie jokias sensacijas nė negalėjęs pagalvoti Aukštaitijos klubas dabar pavojingai plasnoja virš „Tete-a-Tete Casino-LKL“ favoritų galvų. Panevėžiečiai turi teorinę galimybę sudrebinti Vilnių jau pirmąją Karaliaus Mindaugo taurės turnyro dieną.

„Lietkabelio“ varžovas ketvirtfinalyje – Vilniaus „Lietuvos rytas“. Panevėžio klubas sostinės krepšininkus jau buvo pamokęs sausį, kai namuose netikėtai paguldė ant menčių 75:65.

„Viskas spręsis vieneriose rungtynėse. „Lietuvos rytas“ jaus spaudimą. Galbūt reikia tikėtis, kad jie galvos apie finalą su „Žalgiriu“, o mes važiuojame nusiteikę tam vieninteliam „gyvenk arba mirk“. Bet „Lietuvos rytas“ yra neabejotinas favoritas“, – LKL.lt sakė „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis.

Kai jis perėmė „Lietkabelio“ vairą gruodį, komanda pasuko pergalingu keliu ir iš devintosios vietos pakilo į šeštąją. Beje, Maksvytis dar anksčiau su Klaipėdos „Neptūnu“ ne kartą buvo įgėlęs tiek „Lietuvos rytui“, tiek kitam favoritui Kauno „Žalgiriui“, todėl neblogai žino, kaip reikia nustebintu favoritus.

„Žaidžiant su grandais negali rungtyniauti standartiškai. Neatitinka žaidėjų galimybės, todėl turi rizikuoti, pasirinkti netradicinius sprendimus. Gal tai ir lemia“, – sensacijų receptą pateikė Maksvytis.

„Lietkabelio“ klubas turi bent keturis žaidėjus, kurie prieš porą metų su Prienų klubu netikėtai iškovojo LKF taurę: Arnas Labuckas, Simas Buterlevičius, Artūras Valeika ir Maksvyčio asistentas Gintaras Kadžiulis.

„Visada norėtųsi pakartoti pergales. Bet tada reikėjo laimėti tik dvejas rungtynes. Dabar yra trejos – daug sunkiau. Ir anksčiau kiti galbūt labiau nuvertindavo mažesnes komandas“, – pasakojo Valeika.

Aukštaūgį „Lietkabeliui“ šiam sezonui išnuomojo būtent „Lietuvos ryto“ klubas, su kuriuo „Lietuvos ryto“ arenoje jis stos į kovą vasario 19-ąją. Valeika šiuo metu sportuoja individualiai, bet turėtų išgyti iki Karaliaus Mindaugo taurės turnyro.

„Vilniuje šį sezoną daug kas keitėsi. Dabar jie žaidžia daug agresyvesnį krepšinį. Bus tikrai sunku. „Lietuvos rytas“ norės nutraukti titulų badą“, – pridūrė Valeika.

Vienas „Lietkabelio“ lyderių Labuckas šypsosi – jis norėtų sugadinti šventę Karaliaus Mindaugo taurės“ turnyro šeimininkams.

„Nei mūsų pergalė, nei Pasvalio ar Utenos neišėjo į naudą. Tą jau matėme paskutinėse „Lietuvos ryto“ rungtynėse Alytuje. Visi vilniečiai buvo labai susikaupę, – sakė Labuckas. – Gaila, kad žaisime mažojoje „Lietuvos ryto“ arenoje. Jie ten kasdien treniruojasi.

Tai yra tikroji jų namų arena. Jei žaistume „Siemens“ arenoje, mūsų šansai padidėtų. Varžovas grėsmingas, bet rankų nenuleidžiame. Nevažiuojame pasiduoti ir atiduoti pergalės. Tikimės sugadinti šventę organizatoriams ir pateiti staigmeną“.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.