Nuotr.: P.Peleckis/Fotodiena.lt
Nuotr. P.Peleckis/Fotodiena.lt

Pastaruosius tris sezonus itin naudingai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniavę žaidėjai kaipmat sulaukdavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dėmesio.

Iš 2012-2013 metų sezono galime prisiminti Prienų „Prienų“ lyderį Gediminą Oreliką (18,4 naud.), kuris dabar jau tapo neatsiejamas nuo sostinės klubo. 

Prieš porą metų trečiu naudingiausiu lygos krepšininku tapęs „Šiaulių“ legionierius Travisas Leslie (16,9 naud.) taip pat gavo kontraktą iš „Lietuvos ryto“, o pernai tokiu tapo tuos pačius „Šiaulius“ į pergales vedęs Rokas Giedraitis (15,7 naud.).

Šį sezoną neįtikėtinus rezultatus demonstruoja ir LKL grandų dėmesį tikrai turėtų patraukti 27 metų Vytautas Šulskis. Lyginant su praėjusiu sezonu puolėjo naudingumas išaugo net dvigubai.

„Manau, daugiausiai tam įtakos turėjo itin išaugęs žaidimo laikas bei trenerio ir komandos draugų pasitikėjimas manimi“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė šiuo metu naudingiausias LKL žaidėjas.

Šulskis aikštelėje vidutiniškai praleidžia 34,2 minutės, pelno po 14 taškų, dvitaškius meta net 63 proc. tikslumu, atkovoja po 6,5 ir perima po 1,7 kamuolio, atlieka po 2,7 rezultatyvaus perdavimo bei išprovokuoja po 3,9 pražangos.

Universalumo trūkumu Šulskio apkaltinti tikrai negalėtų niekas. Jis per rungtynes renka po 19,3 naudingumo balo. Palyginimui, antroje LKL vietoje esantis Klaipėdos „Neptūno“ lyderis Jerai Grantas renka viso labo po 15,8 naudingumo balo.

Matant tokią situaciją, Šulskis kol kas yra realiausias pretendentas gauti MVP apdovanojimą.

„Labai daug stengiuosi apie jį negalvoti. Tiesiog atiduodu visas jėgas ir kovoju dėl pergalių. Žinoma, jei jį iškovočiau, būčiau itin laimingas. Tai būtų malonus sunkaus darbo įvertinimas“, – neslepia Šulskis.

Karjera

2007-2008: Youngstown Penguins (NCAA)
2008-2009: Youngstown Penguins (NCAA)
2009-2010: Youngstown Penguins (NCAA)
2010-2011: Youngstown Penguins (NCAA)
2011-2012: Kėdainių TrioBet (LKL)
2012-2013: Šiaulių Šiauliai/Triobet (LKL)
2013-2014: Šiaulių Šiauliai (LKL)
2014-2015: Šiaulių Šiauliai (LKL)
2015-2016: Prienų-Birštono Vytautas (LKL)

Negalima nepastebėti ir fakto, jog aukštaūgis rungtyniauja praktiškai be keitimų. Šiemet Šulskis LKL dar nė karto nežaidė mažiau 35 minutes.

„Nuo pat sezono pradžios gaudavau tikrai daug žaidimo minučių ir kūnas tiesiog priprato prie to krūvio. Mano organizmas dar yra jaunas, – juokauja krepšininkas. – Kai sekasi neblogai žaisti, tai ir nuovargis nėra tap jaučiamas. Aišku, visada baisu, kad sezono pabaigoje jėgos išseks, tačiau iškritus iš BBL, dabar žaidžiame tik LKL, prie mūsų komandos prisijungė Tauras Jogėla, o kiek girdėjau, klubas dar ieško pastiprinimo aukštaūgių grandyje.“

„Vytautas“ jau yra įpratęs, kad po sezono formuoti komandą dažniausiai reikia iš naujo, nes puikius rezultatus rodžiusius žaidėjus išgraibsto Lietuvos grandai arba užsienio klubai.

Jau dabar tarp komentatorių internete netyla kalbos, kad tiek „Lietuvos rytas“, tiek Kauno „Žalgiris“ neturėtų pro akis praleisti savo karjeros sezoną žaidžiančio 27 metų puolėjo.

„Stengiuosi negalvoti apie kitus metus. Dabar svarbiausia tiesiog sėkmingai ir be traumų pabaigti šį sezoną, bet jei sulaukčiau dėmesio iš grandų užsivilkti vienos ar kitos komandos marškinėlius, tai būtų svajonės išsipildymas“, – portalui „BasketNews.lt“ paatviravo Šulskis.

Jau sykį – 2011 metais „Žalgiris“ buvo pasirašęs sutartį su ką tik iš JAV grįžusiu Šulskiu. Tuomet konraktas buvo sudarytas vieneriems metams su galimybe jį pratęsti dar dvejiems. Visgi tada Šulskis net neapsivilko žalgiriečių aprangos – buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžiui“ ir atstovaudamas jam vidutiniškai rinkdavo po 6,5 taško.

 

Vytautas Šulskis per ketverius metus padarė milžinišką pažangą. #sulskis #vytautas #lkl

A photo posted by BasketNews.lt (@basketnews) on

Visgi Šulskis tikisi sulaukti antrojo šanso iš Lietuvos grandų.

Mokslus už Atlanto baigusio lietuvio negąsdina ir praeities pavyzdžiai, kuomet silpnesnėse komandose žibėję krepšininkai tiesiog vegetuodavo ant stipresnių ekipų atsarginių žaidėjų suolelio.

„Jeigu jie norėtų mane matyti savo komandoje, reiškia, suteiktų galimybę kovoti dėl minučių aikštelėje. Suprantu, kad tikrai nebūtų prižadėtas kažkoks žaidimo laikas. Viską reikia išsikovoti pačiam“, – savo kovingą charakterį demonstravo puolėjas.

Šulskis džiaugiasi, kad sunkus darbas pradeda nešti vaisių ir atsipirkti.

„Toks buvo mano gyvenimo tikslas – žaisti krepšinį profesionaliai. Net ir žaidžiant JAV universitete galvojau tik apie tai. Siekiau to sunkiu darbu treniruotėse ir rungtynėse. 

Man didžiausia motyvacija yra tiesiog meilė krepšiniui, užaugau su krepšinio kamuoliu, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Šulskis. – Nuo pat mažens myliu šį žaidimą. Noriu žaisti kiek įmanoma ilgiau ir, manau, baigęs karjerą nenutolsiu nuo krepšinio.“

Šulskio žaidimo epizodai:

Komentarai:
riflis"Šulskis aikštelėje vidutiniškai praleidžia 34,2 minutės"...."Šiemet Šulskis LKL dar nė karto nežaidė mažiau 35 minutes" ??? Tai kaip iš tikro yra?


Parašyta, kad šiemet (2016 metais), o ne visą sezoną :)
2016-03-02
-4
Atsakyti
"Šulskis aikštelėje vidutiniškai praleidžia 34,2 minutės"...."Šiemet Šulskis LKL dar nė karto nežaidė mažiau 35 minutes" ??? Tai kaip iš tikro yra?
2016-03-02
+4
Atsakyti
as
jeigu tokius rezultatus demonstruotu bunant 22-23 metu, manau zalgiris paimtu, bet juk buvo paeme ji kai jam tiek metu buvo ir jis nedemonstravo tokio zaidimo, taigi yra lb didele rizika imti zaideja ir jam juk jau 27 metai, o net i rinktines kandidatus nepatenka.. slidus reikalas
2016-03-02
+3
Atsakyti
jonas
kad ko gero prienai yra jo maksimumas. per letas jis aukstesniam lygyje zaisti
2016-03-02
+1
Atsakyti
vaflius
2.00M ugio zaidzia 4 ir 5 pozicijoje. Ka jisai su tokiais duomenimis veiktu Eurolygoje?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-02
+1
Atsakyti
tik neik i ryta ten zlugdo zaidejus
2016-03-02
-3
Atsakyti
vytokas
nepririsvajok
2016-03-02
-4
Atsakyti
Anonimas
Tai zalgiryje irgi nera auksciausiu tikslu siekiancio zmogaus svajones. Toli grazu dar iki auksciausiu. Bet tikrisusiai supranta pats sulskis jog tik tokiuose sudinose komanoldose kaip zalgiris ir gali tesvajoti zaisti:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-02
+7
Atsakyti
MJ
Koks svajones issipildymas gali buti zaidimas Lietuvos Ryte. Tai yra auksciausiu tiklu nesiekiancio zmogelio svajones :)
2016-03-02
-3
Atsakyti
geras
kaip ir dauguma cia komentuoja apie jo trukuma atletiskume yra tiesa,pastatom ji rimtoj komandoj pries EL krastus ir baigsis ta fantastiska statistika,geriausiu atveju geras LKL vidutiniokas ne daugiau
2016-03-02
-1
Atsakyti
kad letas jis jau labai , dar ta mase , isvis jis deda i krepsi ?
2016-03-02
Atsakyti
a
ko truksta? atletiskumo. Kaip ir daugumai lietuviu. Jau is foto akivaizdu kad vyrukas turi nereikalingo riebaliuko, o zaidziant auksciausiu lygiu tai jau didelis minusas. Tas riebaliukas neleidzia greiciau begti, auksciau sokti, ilgiau zaisti. Galu gale neleidzia ir stipriau stumti. Bet per 4 metus to taip ir nesusitvarke. LKL'o rezultatu is viso nera ko vertinti. Puse komandu ten zaidzia is viso be centru o koks 201 ugio yra ju sunkusis krastas. Tai bepigu ten demonstruoti gerus rezultatus kai puse komandu normaliu sudeciu net neturi. Reiktu pasistumdyti su rimtais krastais - ir pasibaigtu statistika.
2016-03-02
+7
Atsakyti
jasikecius
motiejunai, metam ta broka kuo greiciau ir sulski imam!
2016-03-02
+1
Atsakyti
lkl
kaip sunkus krastas i grandus,neturi sansu.bet kaip lengvas galetu sudominti zalgiri.blogiau uz lipkeviciu nebus.o ryte sita pozicija perpildyta.
2016-03-02
-3
Atsakyti
100%
Ir vel nu kasko truksta išaut aukščiausiam lygi. Žaidėjas tikrai padares gera pažanga,bet LR as jo nematau,apie Žalgiri net nekalbu. Bet tokiam Neptunui butu idialus varijantas. Sekmes ir be traumu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-02
+4
Atsakyti
Knd
Pagarba uz toki Zaidima

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-03-02
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.