Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Naudingiausiu praėjusios savaitės „Tete-a-Tete Casino-LKL“ krepšininku išrinktas 23 metų 191 cm ūgio Utenos „Juventus“ gynėjas Spenceris Butterfieldas, kurio vienos efektyviausių rungtynių garantavo jau trečią savaitės „MVP“ titulą sezone.

Rungtynėse prieš Klaipėdos „Neptūną“ Butterfieldas aikštelėje praleido 34 minutes, per kurias pelnė 23 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, išprovokavo net 7 varžovų pražangas ir surinko 36 naudingumo balus, taip itin svariai prisidėdamas prie labai svarbios komandos pergalės.

Pačiam gynėjui tai buvo trečios pagal rezultatyvumą ir antros pagal efektyvumą rungtynės sezone. Butterfieldas yra ketvirtas pagal renkamus taškus (13,8 tšk.) ir naudingumo balus (15,7 naud. bal.) bei aštuntas pagal atkovojamus kamuolius (6 atk. kam.) čempionate.

LKL.lt pristato simbolinį savaitės krepšininkų penketuką:

Įžaidėjas – #4 Miljanas Pavkovičius (Panevėžio „Lietkabelis“)

Statistika: 15 tšk., 8 rez. perd., 4 atk. kam., 2 per. kam., 24 naud. bal. (Rungtynės prieš Kėdainių „Nevėžį“).

Antrą kartą sezone į geriausiųjų penketuką patenkantis serbas sužaidė antras pagal efektyvumą rungtynes sezone (geriausios – 31 naud. bal.). Paskutiniuose septyniuose mačuose Pavkovičius atlieka po 4 ar daugiau rezultatyvių perdavimų, taip užimdamas trečią vietą visoje lygoje (po 5 rez. perd.). Verta pažymėti, jog serbas jau antrose rungtynėse paeiliui pataikė tris tolimus metimus atakuodamas krepšį 100% taiklumu.

Lengvasis krašto puolėjas – #77 Arnas Labuckas (Panevėžio „Lietkabelis“)

Statistiska: 14 tšk., 8 atk. kam., 2 rez. perd., 2 per. kam., 23 naud. bal. (Rungtynės prieš Kėdainių „Nevėžį“).

Taip pat kaip ir minėtasis Pavkovičius, Labuckas į savaitės geriausiųjų penketuką patenka antrą kartą. Puolėjas sužaidė antras pagal efektyvumą rungtynes sezone (geriausios – 28 naud. bal.). Taip pat Labuckas ketvirtą kartą sezone atkovojo 8 ar daugiau atšokusių kamuolių. Puolėjas metė ir pataikė net aštuonis baudų metimus bei perėmė du kamuolius – asmeniškai daugiausiai šiame sezone. Labuckas turėjo vos vieną mačą, kai buvo atkovojęs mažiau negu tris atšokusius kamuolius.

Sunkusis krašto puolėjas – #12 Kšištofas Lavrinovičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Statistika: 17 tšk., 10 atk. kam., 1 per. kam., 21 naud. bal. (Rungtynės prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“).

Pradėkime nuo to, kad pirmą kartą į geriausiųjų penketuką patenkantis Lavrinovičius atliko pirmą dvigubą dublį Lietovos krepšinio lygoje, nuo to laiko kai 2001–2002 metais gynė Alytaus „Alitos“ garbę. Verta pažymėti, jog per tris 2016 metų mėnesius puolėjas per vienas rungtynes nebuvo pelnęs daugiau 7 taškų. 6 gynyboje ir 4 puolime atkovoti kamuoliai leido pagerinti asmeninį šio sezono rekordą.

Vidurio puolėjas – #14 Mindaugas Kupšas (Kėdainių „Nevėžis“)

Statistika: 26 tšk., 7 atk. kam., 4 blok., 3 per. kam., 7 išprov. praž., 35 naud. bal. (Rungtynės prieš Panevėžio „Lietkabelį“).

Absoliučiai geriausių aukštaūgio rungtynių neužteko pergalei prieš panevėžiečius. Kupšas pagerino net septynis asmeninius sezono rekordus – žaidė daugiausiai minučių, metė ir pataikė daugiausiai dvitaškių ir baudų metimų, perėmė daugiausiai kamuolių, blokavo daugiausiai metimų, pelnė daugiausiai taškų ir surinko daugiausiai naudingumo balų – šeši iš jų yra karjeros rekordai (išskyrus mestų baudų metimų). Kupšas šiuo metu užima trečią vietą lygoje pagal efektyvumą (15,8 naud. bal.), penktąją pagal atkovojamus kamuolius (6,5 atk. kam.) ir devintąją pagal rezultatyvumą (12,9 tšk.).

Komentarai:
no doubt
yep, islaikyt be sansu, nebent Juve kitiemet Cempionu lyga bandys imt. Be to Broadusas jau nuvarytas arklys yra , o Spenceris , jei isvengs rimtu traumu, po poros metu Eurolygoj zais.
2016-03-28
+2
Atsakyti
juve
ko gero vel nebus jo islaikyt sansu kitam sezonui kaip ir su brodusu
2016-03-28
+2
Atsakyti
no doubt
geriausias metu legionierius ir LKL naujokas. Idomu, kur tolimesne karjera pasisuks...
2016-03-28
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.