Nuotr.: Fotodiena.lt/P. Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P. Peleckis

Jeigu reiktų rinktis tarp FIBA ir Eurolygos, Šarūnui Jasikevičiui didelio klausimo nekiltų. Praeityje ne kartą FIBA organizaciją dėl jos čempionų kritikavęs dabartinis Kauno „Žalgirio“ treneris mano, kad FIBA valdžiai reikia trauktis iš pareigų.

„Man tai absurdas, – apie FIBA konfliktą su Eurolyga ir nacionalinėmis federacijomis kalbėjo Jasikevičius. – FIBA daug metų turėjo visas galimybes rengti aukščiausius turnyrus ir jie tai darė labai žemu lygiu. Atėjo Eurolyga ir viskas eina į gerąją pusę. 

FIBA kalbėti apie sportinį principą iš viso yra absurdas, kai yra pardavinėjami turnyrai, kai tie patys turnyrai rengiami „iš lempos“, kai visokie „wild cardai“ dalijami ir panašiai. Tie žmonės seniai turėjo galimybes atstovauti Europos krepšiniui, bet tai padarė labai prastai ir jiems laikas pasitraukti.“

Šiandien Lietuvos krepšinio federacija (LKF), reaguodama į FIBA grasinimą, paskelbė šalinanti Vilniaus „Lietuvos rytą“ iš savo narių.

Vilniečiai pasižadėjo žaisti Europos taurės turnyre, o toks sprendimas, anot FIBA ir LKF, prieštarauja jų interesams. Jeigu LKF nepaklustų FIBA ir neįvestų tvarkos, Lietuvos rinktinė būtų šalinama iš Europos čempionato ir, galimai, šių metų olimpinių žaidynių.

Ar Jasikevičiui atrodo, kad rinktinė galėtų būti pašalinta iš olimpiados?

„Ką aš žinau? – klausimu į klausimą atsakė Jasikevičius. – Vieną kartą gal tai ir realu. Jeigu eina iki galo, va bank, gal kartą tai ir padarytų.  

Man tik norėtųsi, kad tokie Europos krepšinio grandai kaip Kirilenka, Sabonis, Bodiroga, kurie užima aukštas pozicijas federacijose, išreikštų agresyvesnę nuomonę. Manau, kad visų nuomonė yra daugiau mažiau vienoda. Grįžti į FIBA tai būtų grįžti 20 metų atgal, o to nesinori.“

Jasikevičiaus omenyje turimi turnyrai – olimpinės atrankos. 2012 metais šiame turnyre teko žaisti ir Lietuvos rinktinei, o tada buvęs rinktinės įžaidėjas neslėpė nepasitenkinimo dėl tokio turnyro organizavimo.

Šiemet bus rengiami jau 3 atrankos turnyrai ir iš visų jų FIBA pasipelnė. Maža to, FIBA 2010 ir 2014 metais į pasaulio čempionatus be sportinio principo priėmė po 3 komandas, kurios susimokėjo nemenkus dalyvio mokesčius.

Komentarai:
Idomu
Gal kas žinote ar bus šalinamos u16 u17 u18 u19 u20 jaunimo rinktinės nes tie visi championatai fibai priklauso, niekur apie jaunimo varžybas nemačiau kad rašytų dėl to labai domiuosi
2016-04-23
-3
Atsakyti
aaa
aaa
2016-04-21
-1
Atsakyti
Dvokianti fiba
visame šitame reikale, labiausiai liūdina mūsų federacijos bekiaušiškumas. FIBA daro ką nori, o mūsų LKF privarę į kelnes jų klauso, nusilenkia ir pritariamai linksi.

LKF turi savo nuomonę? LKF turi kiaušus? LKF gina savo narius? Ar LKF yra tik rinktinė? Ne, LKF yra visas Lietuvos krepšinis, tai tegu jie ir elgiasi atitinkamai.

Apgailėtina.
2016-04-21
+1
Atsakyti
13
nesuprantu ko cia visi viduriuoja.ka atstovauja fiba,nac.krepsinio federacijas.Tegu jos susirenka ir isrenka nauja vadovybe,tuom viskas ir pasibaigtu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-21
-4
Atsakyti
djgaffer
Kol niekas nenuvers visų tų Baumannų ir Novakų,tol ir klausysim kiekvieno FIBA pirstelėjimo.Iš baimės privarė į kelnes visos federacijos,todėl FIBA ir toliau darys,ką nori.Gerai Šaras sako-grįšim 20 m.atgal.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-20
Atsakyti
Gince
Na nemanau kad jums visiem krepsnio fanams bus idomu ziuret LKL jai ten nebus Lietuvos Ryto... juk iskart aisku bus kad Zalgiris ims..manau ZK taipat turetu trauktis is LKL vien dl solidarumo,juk mes visi suprantam kad LR it ZK yra daug aukstesnio lygio negu kitos komandos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-20
+2
Atsakyti
aš šitoj situacijoj visiškai ramus. LR jau pasakė, kad jie ne rinktinė, jie privatus klubas ir jie žiūrės savo interesų, o ne kaip nepakenkus rinktinei dalyvaut kažkokioj tai fibos lygoj per prievartą. Tą patį padarys Žalgiris kitais metais. Sakot LKF norėdama išsaugoti rinktinę Fiba čempionatuose tokiuose kaip europos, pasaulio ir olimpinės turės išmest šiuos du klubus iš LKL? Na, manau iki to laiko jau bus LKL visiškai nepavaldi LKF ir to neprireiks. Sakot vis dėlto išmes iš LKL? No problem, grįžtam į BBL, kuri tikrai yra privati lyga ir niekam ji nepavaldi, tokios kaip Baltijos krepšinio federacijos nėra, kuri priklausytų FIBA nėra. O Eurolyga manau irgi nesitrauks niekur, taip kad viskas bus gerai.
2016-04-20
Atsakyti
Portorikas
Kas dziaugiasi ryto ismetimu ir pasisako pries tai kad zalgiris iseitu is LKL kartu su rytu tai yra tokie pat apgailetini kompleksuoti LKF biurokratai su sabu priesakyje. Mintis puiki, nereikia zalgiriui valkiotis po dzukijas ir rengti nuostolingu varzybu zalgirio arenoje, geriau Eurolyga ir solidarumas su Rytu nei sabo subines laizymas ir pasikartosiantis zalgiriui scenarijus kitais metais

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-20
+3
Atsakyti
aKA
LKL atsiribos nuo LKF ir viskas tuom pasibaigs. O jeigu visi apsisike klausys fibos, tai Zalgiris netures ka veikti kitais metais, nes biudzetas bus kur kas didesnis nei dabar. LKL nebus verta nei i rugtynes eiti, nei ziureti per TV.
2016-04-20
+1
Atsakyti
sigisZalgiris irgi turetu pasitraukti is LKL jei Lietuvos Ryta pasalina - nebus prasmes LKL zaist, o Eurolygoj ir taip zada 2 rungtynes per savaite!


Ka cia siulai, kloune? Jei vainausku parodija uzsilenktu ir bankrutuotu tai gal ir Zalgiriui tada issiformuoti?
2016-04-20
-7
Atsakyti
LKL dabar tikrai bus neidomus. Vien tas lietuviskasis el classico tarp ryto ir zalgirio kiek emociju ir ziurimumas didelis, palaikymas is abieju pusiu. Visgi stipriausios komandos ir kiekvienais metais kapojasi. O dabar jei kitos komandos nesustipres tai zalgiriui turbut nebus ka veikti.
2016-04-20
+10
Atsakyti
sigisZalgiris irgi turetu pasitraukti is LKL jei Lietuvos Ryta pasalina - nebus prasmes LKL zaist, o Eurolygoj ir taip zada 2 rungtynes per savaite!


Gal tu geriau patylek,Zalgirio fanams tokiems kaip man nuo to tik geriau bus nes bus daxuja rungtyniu o ir LKL spardysim visus
2016-04-20
-6
Atsakyti
sigis
Zalgiris irgi turetu pasitraukti is LKL jei Lietuvos Ryta pasalina - nebus prasmes LKL zaist, o Eurolygoj ir taip zada 2 rungtynes per savaite!
2016-04-20
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.