Donatas Sabeckis Nuotr.: D.Lukšta
Dovis Bičkauskis Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ suoliukas Nuotr.: D.Lukšta
„Sūduvos-Mantingos“ žaidėjų emocijos Nuotr.: D.Lukšta
Donatas Sabeckis Nuotr.: D.Lukšta
Dovis Bičkauskis Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr.: D.Lukšta
Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ suoliukas Nuotr.: D.Lukšta
„Sūduvos-Mantingos“ žaidėjų emocijos Nuotr.: D.Lukšta

Labiausiai patobulėjusiu NKL krepšininku išrinktas Kauno „Žalgirio-2“ gynėjas Paulius Valinskas baigė savo pasirodymą šioje komandoje. Krepšininkas prisipažino, kad po sezono persikels į kitą ekipą.

„Sunku pasakyti, bet manau, kad tai buvo paskutinės mano rungtynės šioje komandoje. Aišku, kažkiek jausis ta nostalgija, bet persikėlimą į naują komandą žiūriu kaip į naują iššūkį“, – po pralaimėto finalo mačo prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė Valinskas.

Krepšininkas yra sudaręs sutartį su „Žalgiriu“, o šią vasarą komanda turės apsispręsti, ar su gynėju pratęsti sutartį dar vieneriems metams. Valinskas jau anksčiau yra užsiminęs, kad kitą sezoną tikisi debiutuoti LKL arba persikelti į užsienio klubą.

Tuo metu kitas „Žalgirio-2“ lyderis Martynas Varnas apie ateitį dar negalvoja ir negalėjo pasakyti, ar tai buvo paskutinės rungtynės klube.

„Dar negaliu pasakyti, kad tai buvo paskutinės mano rungtynės šioje komandoje, kol kas apie tai negalvoju“, – kalbėjo 19 metų 196 cm ūgio Varnas, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 14,3 taško.

Didžiausią pažangą lygoje padaręs Valinskas šį sezoną vidutiniškai pelnydavo po 14,5 taško, atkovodavo po 3,1 kamuolio ir atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Praėjusį sezoną jis vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų, atkovodavo po 2,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo.

„Labiausiai patobulėjusio žaidėjo apdovanojimas buvo labai netikėtas, bet smagu, kad kažkas įvertino mano darbą. Ir pats šį sezoną aikštėje jaučiausi kur kas geriau“, – apie apdovanojimą kalbėjo gynėjas.

Žalgiriečiai reguliariame sezone užėmė šeštąją vietą, tačiau ketvirtfinalyje sugebėjo įveikti „Mažeikius“, o vakar pusfinalyje lengvai susidorojo su Jonavos „Petrochema-Dextera“ ir pateko į finalą. Prieš tai „Žalgirio“ dubleriai finale žaidė 2007-2008 metais.

Pats 20 metų 192 cm ūgio Valinskas teigė, kad komandos rezultatais šį sezoną džiaugėsi ne tik jis, bet ir visa komanda.

„Toks dvejopas jausmas. Dabar labai sunku psichologiškai, nes pralaimėjome finale. Žiūrint iš kitos pusės, mes turėjome tikrai labai gerą sezoną. Net netikėjome, kad žaisime finale ir kad duosime tokią gerą kovą „Sūduvai-Mantingai.“ Taip, kad atslūgus emocijoms, labai džiaugiamės visu sezonu.

Treneris Tomas Masiulis taip pat patenkintas mūsų sezonu, asmeniškai pagyrė visus krepšininkus, džiaugėsi, kad kovojome iki galo ir parodėme charakterį“, – apie sezoną kalbėjo krepšininkas.

Komentarai:
Andre
Norint toliau tobuleti tikrai reikia keltis i profesionalu krepsini. Driblingas tikrai geras, o ir pasitikejimo matosi netruksta-pirmyn!!!
2016-04-25
-8
Atsakyti
jonas
Nevykeliai kuriu gyvenime tik viena pazanga tai maigyti kompo pele pavydi tiems kurie sugeba pakelti save auksciau tusu,auksciau kliju uostytoju ir pan.parodykite save kur nors kad apie jus rasytu jums plotu o ne jus urgztute kaip sunys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-25
Atsakyti
bigdady,tu kaip boba kuria isdave lieji pykti.zalgiris tau nieko neskolingas,kaip ir tu jam.geriau isijunk hou-gsw ir megaukis krepsiniu
2016-04-24
Atsakyti
tenka sutikti,is ju tokie talentai,tai nebent zalgiriui tinkami...su lipkevicium suolo gale vietoj slaveju
2016-04-24
-9
Atsakyti
bigg dzadyyy
nu ne lebrans ans yra, neturi tokio pakausio praplikusio, bet gal pramus tokio niekam tikusio klubiukscio zalgirio europos mastais vieta pagrindiniame dvyliktuke? :)
2016-04-24
+4
Atsakyti
to Big_Daddy3000
nu bet jauciu uz tave daugiau krepsinyje pasieks? ar klystu ir po siuo slapyvardziu slepiasi zavackas? :DDDD
2016-04-24
-4
Atsakyti
dd
stats neblogi tegul bando lkl
2016-04-24
-1
Atsakyti
po 20-21 metus,o stats tai nieko gero...apie koki jie aukstesni lygi sneka...ileisk bet koki is USA 15 metu,toj NKL po 20 tasku laisvai rinktu
2016-04-24
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.