Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr. USA Today – Scanpix

Donatas Motiejūnas ketvirtadienį baigė savo pasirodymą NBA pirmenybėse. Lietuviui tai buvo ketvirtasis ir bene pats sunkiausias sezonas jo karjeroje už Atlanto.

Praėjusiame sezone vienu Hjustono „Rockets“ lyderių buvęs puolėjas dėl kovo mėnesį patirtos nugaros traumos turėjo iškęsti operaciją bei be krepšinio gyventi daugiau nei 8 mėnesius.

Aukštaūgio sugrįžimas buvo nuolat atidedamas, o pesimistiškiausios prognozės netgi žadėjo jam ankstyvą karjeros pabaigą, tačiau gruodžio 6-ąją „D-Mo“ galiausiai sugrįžo ant parketo.

 

The beast soon will be released! #Rockets #Pursuit Žvėris greit bus paleistas į laisvę!

A photo posted by Donatas Motiejunas (@donatas_motiejunas) on

Debiutinėse sezono rungtynėse su Sakramento „Kings“ lietuvis sirgalių buvo pasitiktas audringais plojimais, o jau penktajame sezono mače jis parodė, kodėl buvo taip laukiamas.

Gruodžio 15-ąją Motiejūnas sužaidė rezultatyviausias šio sezono savo rungtynes per 21 minutę į Denverio „Nuggets“ krepšį įmesdamas 19 taškų.

Vilkėdamas „Rockets“ marškinėlius 25 metų 213 cm ūgio krepšininkas gruodį sužaidė 14 susitikimų iš eilės, tačiau po Naujųjų metų likimas jam metė dar vieną iššūkį.

Dėl atsinaujinusių nugaros skausmų Motiejūnas nerungtyniavo visą sausį, o reabilituotis jis buvo išsiųstas į NBA plėtojimosi lygoje besivaržančią „Rio Grande Valley Vipers“ komandą.

Po trejų metų pertraukos į plėtojimosi lygą sugrįžęs lietuvis ten šį sezoną sužaidė ketverias rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 13 taškų bei atkovodavo po 6,3 atšokusio kamuolio.

Vasario 17-ąją Motiejūnas jau treniravosi su „Rockets“ komanda, o J.B. Bickerstaffas jam pažadėjo skirti žaidimo laiko po dviejų dienų vykusiame mače, tačiau šis pažadas ištesėtas nebuvo.

Vasario 18-ąją NBA lygoje tiksėjo paskutinės valandos, per kurias klubai galėjo keistis žaidėjais, o vieną didžiausių sandorių tą dieną sudarė „Rockets“ generalinis vadybininkas Darylas Morrey .

Hjustono ekipa nepagailėjo Motiejūno bei jį kartu su Marcusu Thorntonu išsiuntė į Detroito „Pistons“ klubą mainais už ateities naujokų biržos pirmojo rato šaukimą.

Lietuvos rinktinės puolėjui buvo nelengva atsisveikinti su namais tapusiu Hjustonu, tačiau jis jau buvo nusiteikęs apsivilkti „Pistons“ marškinėlius. Vis tik tam išsipildyti taip pat nebuvo lemta.

Stanas Van Gundy viešai džiaugėsi įsigijęs universalų puolėją, tačiau praėjus keturioms dienoms po mainų šis puolėjas grįžo į Hjustoną. Po medicininės apžiūros „Pistons“ nusprendė, kad Motiejūno sveikata jų netenkina.

Vėliau krepšininkas tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino, kad jautėsi apgautas, nes jo nugaros būklė Detroito ekipai buvo tik pretekstas siekiant atšaukti mainus ir susigrąžinti naujokų biržos šaukimą.

https://www.youtube.com/watch?v=VM6QeYppuK0

Vasario 27-ąją puolėjas beveik po dviejų mėnesių pertraukos išbėgo į aikštelę vėl vilkėdamas „Rockets“ marškinėlius ir pradėjo įrodinėti, jog „Pistons“ buvo neteisūs.

Nors Motiejūno aikštelėje praleidžiamų minučių skaičius bangavo nuo 4 iki 26, sulaukęs pasitikėjimo lietuvis jį dažniausiai pateisindavo.

Kovo 15-ąją Motiejūnas prieš Memfio „Grizzlies“ pėlnė 18, kovo 19-ąją prieš Minesotos „Timberwolves“ – 17, o kovo 20-ąją prieš Atlantos „Hawks“ – 13 taškų.

Svarbia Hjustono ekipos rotacijos dalimi vėl tapęs puolėjas padėjo jai išsikapstyti Vakarų konferencijos mėsmalėje bei paskutiniuosiuose reguliariojo sezono mačuose iškovoti paskutinįjį kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape „Rockets“ turėjo susikauti su 73 sezono pergalių rekordą pasiekusia „Golden State Warriors“ ekipa, o Motiejūnas šioje serijoje tapo dar svarbesniu faktoriumi nei anksčiau.

Pirmojoje serijos akistatoje kaunietis aikštelėje pasirodė tik paskutiniajame kėlinyje, tačiau spėjo pelnyti 8 taškus ir privertė J.B. Bickerstaffą sugrąžinti jį į startinį penketą.

Trečiajame serijos mače „Rockets“ vienintelį kartą sugebėjo nugalėti „Warriors“, o pirmą kartą šiame sezone net 31 minutę žaidusiam Motiejūnui tai buvo bene geriausias sezono susitikimas.

Puolėjas pelnė 14 taškų, sugriebė 13 atšokusių kamuolių  bei vienintelį kartą šiame sezone atliko dvigubą dublį. Visos serijos metu lietuvis vidutiniškai rinko po 8,8 taško bei po 5,2 atkovoto kamuolio.

Donato Motiejūno statistika 2015-2016 metų NBA sezone
  MIN 2P M/A 3P M/A FT M/A REB AS ST TO BS RBS PF RF PTS EFF GM
NBA 14.9 48.9% 
86/176
30.3% 
20/66
60% 
42/70
3.2 
2.1/1.1
1.1 0.5 1.3 0.2 0.3 1.9 - 6.5 4.1 42 »

Liepos 1-ąją dieną laisvuoju agentu tapsiančiam Motiejūnui pavyko atsitiesti po visų sunkumų bei iš naujo įrodyti savo vertę komandoms, kurios mėgins jį prisivilioti į savo gretas.

42 susitikimus šiame sezone sužaidęs Motiejūnas vasarą gali pasitikti pakiliai. Likimo skriaustas, tačiau nepalaužtas lietuvis ir pats neabejoja, jog geriausia jo dar laukia ateityje.

„Toks jau tas gyvenimas. Arba pasiduosi, arba kelsiesi ir toliau eisi. Po truputį sugrąžinsiu geriausią savo formą. Reikia tik kantrybės ir nuoseklaus darbo. Aišku, norisi visko iš karto, tačiau taip niekada nebūna“, – tikina krepšininkas.

Komentarai:
Straipsnis apie nieką.
2016-04-28
+6
Atsakyti
Anonimas
Ne tau vaikas sprest, prajuokino storas sako jau isivaiDuoju koks pagalys vaiksciojamtis tu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-28
-3
Atsakyti
pff
straipsnis apie nieka, o beje deja, motiejunas nelosia kaip nba zaidejas, kazkoks storas nerangus pasidares, na ir aisku pataikymas apgailetinas...
2016-04-28
+4
Atsakyti
sdf
Donce bek kuo toliau is rockets

o tomas lochas
2016-04-28
+1
Atsakyti
Tomas
gauna milijonu, tegu nustoja myžt motiejus
2016-04-28
-10
Atsakyti
Mldc D-Mo retas kuris tiek užsispyrimo turi ir retas kuris nepalūžta..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-04-28
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.