Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Eurolygos finaliniame ketverte Berlyne Ioannis Bourousis bus vienintelis krepšininkas, kuris turės galimybę antrus metus iš eilės iškovoti stipriausios Europos lygos trofėjų.

Praėjusiais metais su Madrido „Real“ komanda Eurolygoje triumfavęs vidurio puolėjas iš Graikijos šį sezoną apsivilko Vitorijos „Laboral Kutxa“ marškinėlius.

Bourousis buvo paskutinis krepšininkas, kuris prieš sezono pradžią papildė Ispanijos komandą. Šįkart posakis „paskutinis, bet ne prasčiausias“ pasitvirtino su kaupu.

32-ejų metų krepšininkas tapo pagrindiniu Vitorijos komandos pergalių kalviu ir demonstravo geriausią žaidimą karjeroje. 32-ejų metų centras vidutiniškai pelno po 14,6 taško, atkovoja po 8,9 kamuolio ir renka po 21,5 naudingumo balo. Pagal pastarąjį rodiklį jis lygoje nusileidžia tik Nando De Colo.

Nepaisant savo puikaus žaidimo, graikas Velimiro Perasovičiaus komandoje rungtynes visada pradeda ant atsarginių žaidėjų suolelio. Šį sezoną jis sužaidė 27 mačus ir visuose susitikimuose ant parketo pasirodė įsibėgėjus rungtynėms.

Net 14-ąjį sezoną Eurolygoje rungtyniaujantis Bourousis yra vyriausias „Laboral Kutxa“ krepšininkas. 14 sezonų Eurolygoje – geriausias rezultatas tarp visų vis dar lygoje žaidžiančių krepšininkų.

Graikas finaliniame ketverte dalyvaus penktąjį kartą, o jo komanda pusfinalyje susitiks su Stambulo „Fenerbahce“. Pagrindinis klausimas prieš finalinį ketvertą – ar kas nors sugebės sustabdyti fantastiškai žaidžiantį Bourousį?

Bourousio žaidimo epizodai:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.