Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybėse baigėsi ketvirfinalio etapas, po kurio paaiškėjo keturios stipriausios Lietuvos komandos.

Šiame etape netrūko ne tik netikėtų rezultatų bei atkaklių kovų, bet ir įspūdingų žaidėjų individualių pasirodymų, smagių akimirkų ir aistrų, dėl kurių vienai komandai net teko sumokėti baudą.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ pateikia ketvirfinalio apžvalga.

Tritaškių lietus. Klaipėdos „Neptūno“ snaiperis Mindaugas Girdžiūnas paskutinėse rungtynėse pademonstravo pavydėtingą taiklumą – jis pataikė visus 7 tolimus metimus. Krepšininkas pirmąjį tritaškį pataikė mačo pradžioje, o tuomet du kėlinius tylėjo, kol trečiajame kėlinyje prapliupo tolimais metimais. Jis per šį ketvirtį smeigė net 5 tolimus metimus, o paskutinį, septinąjį, pataikė ketvirtojo kelinio pradžioje. Pelnęs 7 tritaškius jis pakartojo LKL sezono rekordą, kuris iki tol priklausė Šarūnui Vasiliauskui. Tiesa, pastarajam prireikė 12 metimų, kad įmestų 7 tritaškius. Po rungtynių krepšininkas teigė, kad neprisimena, kada per mačą būtų taip taikliai atakavęs iš toli.

Grandų pasirodymas. LKL reguliaraus sezono lyderiai Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai ketvirtfinalyje su problemomis nesusidūrė. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 3-0 susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, o vilniečiai identišku skirtumu eliminavo Panevėžio „Lietkabelį“. Visgi abiejų komandų treneriai nebuvo patenkinti komandos demonstruojamu žaidimu.

„Mums šioje serijoje svarbiau ne pergalės, o žaidimo kokybė, – teigė Jasikevičius. – Pirmąsias serijos rungtynes ir dalį antro mačo sužaidėme visai gerai, bet per daug leidome pelnyti lengvų taškų ir pernelyg dažnai nesilaikėme žaidimo plano.“

„Šios rungtynės vėl neramina tik dėl to, kad darome aibę neišprovokuotų ir nereikalingų klaidų, nebranginame kamuolio, – po laimėtos serijos sakė Pačėsas. – Kai rinktinės kandidatai vidury aikštės daro klaidas varydamiesi ar perduodant kamuolį, tai optimizmo neprideda.“

Lemiamas mūšis. Vienintelėje poroje tarp Prienų-Birštono „Vytauto“ ir Utenos „Juventus“ prireikė lemiamų rungtynių. Pirmąsias dvejas rungtynes laimėjo namuose žaidusios komandos, o likusiose dvikovose triumfavo svečiuose žaidusios ekipos. „Juventus“ buvo išsiveržusi į priekį 2-1 ir namuose galėjo pabaigti seriją, tačiau tuomet „Vytautas“ sugrąžino pusiausvyrą. Lemiama dvikova vyko Prienuose. Utenos klubas nuo pat pirmų minučių perėmė iniciatyvą ir varžovams leido pirmauti tik vieną kartą. Jie laimėjo 83:79.

Netektys. „Juventus“ ir „Vytautas“ serijoje susidūrė su netektimis. Antano Sireikos vadovaujama komanda jau po antrojo mačo išsiskyrė su Rolandu Alijevu, o ketvirtojo susitikimo pabaigoje dėl traumos iš rikiuotės iškrito ir rezultatyviausias komandos krepšininkas Spenceris Butterfieldas. Tuo metu „Vytautas“ neteko Tauro Jogėlos. Visi šie krepšininkai nežaidė lemiamome dvikovoje.

Poilsis. Kai „Juventus“ iškovojo pusfinalio vertės pergalę Prienuose, jų būsimi varžovai „Žalgirio“ krepšininkai jau grįžo į Kauną iš Palangos, kurioje stovyklavo tris dienas. Penkiomis dienomis anksčiau savo seriją baigę kauniečiai laisvą laiką skyrė žaidėjų fizinio pasiruošimo treniruotėms pajūrio pušynuose. Akivaizdu, kad būsimoje pusfinalio serijoje šviežesni bus „Žalgirio“ krepšininkai.

Nuotr. „Žalgirio“ Facebook paskyra

Žužos atsisveikinimas. Vienas vyriausių LKL žaidėjų Panevėžio „Lietkabelio“ vidurio puolėjas Jurica Žuža maloniai prisimins paskutines ketvirtfinalio rungtynes. Krepšininkas į aikštę žengė likus žaisti 10 sekundžių ir gavęs kamuolį pasižymėjo iš po krepšio bei taip baigė savo karjerą.

Pusfinalio poros. Antrus metus iš eilės LKL pusfinaliuose tarpusavyje susitiks tos pačios komandos – „Žalgiris“ serijoje iki trijų pergalių kausis su „Juventus“, o „Lietuvos rytas“ rungtyniaus su Klaipėdos „Neptūno“ komanda.

Pareiškimas. „Šiauliai“ ketvirtfinalyje 1-3 nusileido prieš „Neptūno“ krepšininkus, tačiau komandos kapitonas Gintaras Leonavičius mano, kad jo komanda būtų įveikusi ketvirtoje ir penktoje vietoje likusias komandas.

„Tokioje formoje, kurioje dabar esame, mes būtume įveikę Prienų-Birštono „Vytautą“ ar Utenos „Juventus“. „Neptūno“ potencialas yra šiek tiek didesnis nei jų“, – pareiškė Leonavičius.

Aistros. Ketvirtfinalio serijose netrūko ir aistrų, o Klaipėdos „Neptūno“ komanda už netinkamą apsaugos darbuotojų darbą buvo nubausta 500 eurų bauda. Iš pradžių šioje situacijoje susikibo klaipėdietis Martynas Mažeika ir Assemas Marei, o tuomet „Neptūno“ sirgaliai įsiveržė į aikštę.

Tuo metu Panevėžyje „Lietuvos ryto“ amerikietis Kendrickas Brownas susistumdė su buvusiu komandos draugu Žygimantu Janavičiumi. Brownas gavo dvi nesportines pražangas ir buvo išvytas iš aikštės.

Naudingiausias žaidėjas. Ketvirtfinalio serijoje naudingiausiai rungtyniavo „Šiaulių“ krepšininkas Rokas Giedraitis. Jis vidutiniškai per 31 minutę pelnydavo po 18,3 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio, atlikdavo po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 24 naudingumo balus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.