Lietuvių komanda Ispanijoje kartoja „Leicester City“ istoriją

2016-05-19 16:42
Gabrielius Maldūnas, profesionalus krepšininkas
Nuotr.: instagram.com
Nuotr. instagram.com

„Viskas įmanoma tam, kuris tiki.“ Nors ir nesu labai religingas, tačiau ši Evangelijos pagal Morkų dalis (9:23) man labai įstrigo, kai pamačiau ją dar būdamas mokykloje ant mūsų vargonininkės automobilio valstybinių numerių. Nuo tada supratau, kad norint pasiekti užsibrėžtą tikslą, reikia labai tikėti, kad tas tikslas – ranka apčiuopiamas ir niekada jo nepaleisti iš savo minčių.

Gyvenimas toks jau yra, kad savo mintimis kiekvienas nukreipia savo gyvenimą tam tikra kryptimi, ir nors gal to nesuvokiame, mūsų mintys yra kur kas galingesnės nei mes įsivaizduojame.

Na, o dabar grįžkime prie krepšinio. Šis sezonas man buvo pirmasis profesionaliame krepšinyje ir, vos atvykęs į pirmą treniruotę Hueskoje, supratau, kad nebus lengva. Jei praėjusį sezoną mano nauja komanda „Peñas Huesca“ būtų iškovojusi bent viena pergale mažiau, šiais metais ji būtų žaidusi trečioje Ispanijos lygoje. Komandoje liko tik vienas žaidėjas, o daugiau visi kiti naujokai. 5 ispanai (2 iš jų kataloniečiai, iš Kanarijos salų), 2 lietuviai, 1 serbas, 1 brazilas, 1 amerikietis ir 1 andorietis. Tokia naujos komandos sudėtis, o amžiaus vidurkis – mažiau nei 23 metai. Ką gali pasiekti ši komanda? Vadovai nusprendė, kad patekimas į atkrintamasias varžybas būtų lūkesčių viršijimas, o tikslas – tiesiog neiškristi iš antros lygos. 

Sezonas prasidėjo pergale, tačiau po to sekė kelios nesėkmingos rungtynės ir po septynių turų buvome netoli iškritimo zonos turnyrinėje lentelėje su dviem pergalėmis ir penkiais pralaimėjimais. Tačiau treneris apsukų nemažino – dvi treniruotės per dieną, plius treniruoklių salė, o savaitgalių laisvų taip pat nebūdavo. „Esame jauna komanda, todėl pavargti nėra ko“, – kiekvieną dieną šiuos žodžius girdėdavome iš trenerio lūpų.

Gruodį pradėjome geriau vienas kitą pažinti ir susižaisti, ko pasekme tapo geresni rezultatai – 6 pergalės iš eilės ir kopimas aukštyn turnyrinėje lentelėje. Vasario viduryje nugalėjome pirmoje vietoje buvusią komandą ir, likus 10 turų, buvome trečioje vietoje. Deja, po šių rungtynių praradome pagrindinį įžaidėją, kuris buvo pakviestas ACB komandos, o jį po kelių savaičių pakeitė Islandijos rinktinėje žaidęs įžaidėjas. Kovo viduryje taip pat praradome vis daugiau ir naudingiau žaidusį Tada Sedekerskį, kuriam sezonas baigėsi dėl kelio traumos.

Reguliariojo sezono pabaiga nebuvo pati sėkmingiausia, tačiau su 16 pergalių ir 14 pralaimėjimų užėmėme septintą vietą ir patekome į atkrintamąsias varžybas. Kadangi pirmą vietą užėmusi ekipa atkrintamosiose nedalyvauja ir gauna tiesioginį kelialapį į ACB lygą, mūsų varžovas pirmame etape buvo ketvirtą vietą užėmusi „Oviedo“ komanda. Dvi pergalės išvykoje, pralaimėjimas ir pergalė namuose ir serija laimėta 3-1.

Mes – pusfinalyje, kur mūsų laukė praėjusių metų čempionai „Burgos“ su dviem lietuviais Augustu Pečiukeviumi ir Justu Sinica. Jauniausias „Burgos“ krepšininkas yra vyresnis nei mūsų vyriausias, todėl žinojome, kad laukia sunki kova, kadangi jie bandys įveikti mus savo patirtimi. Pirmosios rungtynės pralaimėtos dviejų taškų skirtumu, tačiau po to mūsų jauna dvasia ir kovingumas atnešė mums tris pergales iš eilės ir savo žiūrovų akivaizdoje užsitikrinome kelialapį į finalą, kuriame jau šį penktadienį pradėsime kovą dėl patekimo į ACB.

Jeigu prieš sezoną kas nors būtų mums pasakęs, kad žaisime finale, būtume tiesiog nusijuokę ir nekreipę į tai dėmesio. Tačiau sezono eigoje supratome, kad viskas yra pasiekiama, ir pradėjome tikėti, kad galime pasiekti kur kas daugiau nei iš mūsų buvo tikimasi. Kaip jau „Leicester City“ šiais metais įrodė Anglijoje, kad viskas yra įmanoma, taip pat bandysime ir mes tai įrodyti savo kategorijoje ir iškovoti tris pergales finale, taip laimėdami kelialapį į aukščiausią krepšinio lygą Ispanijoje.

Komentarai:
jo komentatoriai
ne viskas pinigais matuojama ar kazkokia didele svarba varzybu, sportas apskritai beveik biznis dabar taip kad cia tikrai didelis ivykis, ir jokie heiteriai jo nesumenkins :)
2016-05-20
+4
Atsakyti
Va va... Antros lygos, komandos pasiekima, bando pritempt Leicesterio istorijai... Va jei Dzukija laimetu LKL, arba LT futbolo riktine EC, tada tai butu galima pavadint Leicesterio istorija.
2016-05-19
+1
Atsakyti
Baikit jus cia su lyginti nesamones, leicester kad laimes anglijos cempionata buvo 5000/1 ,tai pastates 5 eurus zmones laimetu 25 tukst euru...kiek uz sita Peñas Huesca komanda buvo kad laimes lyga kofas?? 15 ar 20 turbut daugiausia...
2016-05-19
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.