Komentaras: „Lietuvos ryto“ (ne)profesionalumas

2016-05-27 13:52
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“
Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Tomas Pačėsas pabrėžė, kad „Lietuvos rytas“ yra profesionalus klubas ir buvo teisus. Tačiau ar Vilniaus komandoje elgiamasi profesionaliai, tai kitas klausimas.

LKL mažojo finalo pirmosiose rungtynėse per Ado Juškevičiaus keiksmažodžių tiradą teisėjas buvo išvadintas paskutiniais žodžiais ir pasiųstas, švelniai tariant, velniop. Eidamas rūbinės link, įsiutęs gynėjas šveitė vandens butelį į LED ekraną.

Nieko naujo, nes anksčiau ekraną spardydavo vyriausiasis treneris. Ketvirtadienį Pačėsas kalė taip stipriai, jog ekranas pagaliau nebeatlaikė.

Apskritai, žeminantys epitetai mėgstami „Lietuvos ryte“. Prieš mėnesį vilniečių strategas Kėdainių „Nevėžio“ vadovus išvadino besmegeniais. Dar nebuvo sezono, kada „Lietuvos rytas“ atrodė toks verkiantis, nesiskaitantis su varžovais ir įsivaizduojantis aplink save mistinę neteisybę.

Dauguma žaidėjų negali patikėti, kai jiems fiksuojamos pražangos. Kaskart išpučia akis, skėsčioja rankomis. Rėkia: „Už ką?“ „Kur bauda?“ Tai labiau primena ne profesionalų, o dešimtokų elgesį per tarpklasines mokykloje.

Ar prasižengęs Gediminas Orelikas bent kartą nešoko teisėjams draskyti akių? Ar nors sykį pripažino savo kiaurą gynybą? Ar ne vis dažniau taip elgiasi Deividas Gailius, Marius Runkauskas, Juškevičius ir kiti? Piktai gestikuliuoja teisėjams net „Lietuvos ryto“ veidas, kapitonas Antanas Kavaliauskas.

Įsibėgėjant rungtynėms, nesiskaitančių žaidėjų santykiai su teisėjais tik prastėja. Po kiekvieno nepalankaus švilpuko prasideda ginčai ir arbitrų siuntinėjimai įvairiomis kryptimis. Atrodo, kad tai tampa vis stipresniu „Lietuvos ryto“ įpročiu, taip dažnai nepasireikšdavusiu iki Pačėsui perimant ekipos vairą. Treneris savo nevaldomą įniršį nuolat išlieja ant žaidėjų, o pastarieji, perimdami savo mokytojo elgesį, išsikrauna ant teisėjų.

Ar profesionalu, kai svarbiausias žmogus komandoje per mėnesį gauna dvi baudas už liežuvio nelaikymą, nors prieš tai pats kalbėjo apie būtinybę nekomentuoti teisėjų darbo dvi dienos po rungtynių? Ar profesionalu, kai „Lietuvos ryto“ organizacija apie antrąją trenerio baudą savo žiniasklaidos priemonėje praneša toliau juodindama teisėjus?

Rodyti nepasitenkinimą ir pulti, kai reikia apginti savo poziciją per spaudos konferencijas, turbūt irgi profesionalu? Po daugumos nepatogių klausimų Pačėsas žurnalistams liepia neklausinėti nesąmonių.

Nors apie vieną nesąmonių, jog „Lietuvos rytas“ tyčia pralaimėjo Prienuose, Dainius Adomaitis kažkodėl kalba kaip apie faktą.

Kodėl prieš LKL atkrintamąsias varžybas užsieniečių teisėjų nereikalavo Utenos „Juventus“? Kodėl jų neprašė Kauno „Žalgiris“? Kodėl tai buvo svarbu bene vienam klubui? Ir kodėl tame klube taip įsišaknijęs požiūris, jog visi kalti, bet ne mes?

„Pašol tu na***“, – teisėjui Gintarui Vitkauskui ketvirtadienio rungtynėse suriko Juškevičius, kai šis skyrė techninę pražangą „Lietuvos ryto“ suoleliui už audringą reakciją į Chavaughnui Lewisui neskirtą pražangą. Taip buvo sušukta jau po techninės pražangos. 

Net ir peržiūrėjus pakartojimą, sunku pasakyti, ar pražanga buvo, o kai taip siuntinėji arbitrus tolyn, tai tikėtina, kad ir teisėjai gali prarasti pagarbą komandai ir mažiau nuolaidžiauti.

Šį sezoną vilniečiai prarado labai daug. Bet ar būtų praradę tiek daug, jei būtų besielgę bent kiek profesionaliau ir jautę daugiau pagarbos sau bei kitiems?

Komentarai:
Nevermind
Tikiuosi Martynas ziuri kaip Saras rekia ant teisejo necenzuriniais zodziais. Gal Martynai koki straipsniuka objektyvu? Ups, taigi uzkietejes zalgirietis...
2016-05-31
+1
Atsakyti
Vidmantas
Kažkokie ir EKONOMINIAI darosi LRyto geriausių Lietuvos žaidėjų supirkinėjimai po kiekvieno sezono! Argi STT - neturėtų pasidomėti - kokios "paskatos" dėl tokių "veikų"???
2016-05-29
-11
Atsakyti
aukso vertes patarimas
besiputojantiems rytfaniams. Uzsimerkite ir giliai kvepuokite, koncentruodami demesi i ikvepima ir iskvepima. Tada vizualizuokite dede Gedvyda ir kaip is leto, sutelkdami visa demesi i procesa, ciulpiate jo desrigali. Moksliniai tyrimai teigia, kad sis pratimas padeda nusiraminti ir pazinti savo tikraja prigimti 93 nuosimciam rytfaniu. Likusiai daliai reikia ekstremalesnes vizualizacijos. Pabandykite jusu brangios sveikatos labui, juk patarimas nieko nekainuoja
2016-05-28
-3
Atsakyti
Geda skaityti toki straipsni, atleisti tik toki zurnalista ir trinti kuo greiciau.. dar karta - GEDA!

Parsidaveliai.
2016-05-28
Atsakyti
Qqa
yra taip,kad ryto zaidejai patys sudare tokia situacija,antipatija is teiseju puses,todel kartais gauna nepalankius svilpukus vien del savo chamizmo. tada atrodo,kad teisejai svilpia i viena puse,nors is tikruju taip nera. manau baudos po 2-4k euru juos apramintu. bet kai gauna klubas simboline 500e baudele tai who cares?
2016-05-27
+7
Atsakyti
žaviuosi Rytu
teisingai daro,kad visokius lochus nachui siuntineja,dar tegul ir i galva duota is vis bus super.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-27
+1
Atsakyti
alfa vyro kursai dave rezultata
nuo kada sitas portalas pradejo cenzuruoti komentarus??? uz tiesa pyksta?
2016-05-27
-8
Atsakyti
xas
Pasakyta labai tiksliai, tik beda, kad teisejai leidzia nebausdami taip sneketi, Juskeviciu reikejo i tribunas isvaryti. Dbar situacija gaunasi kaip mokykloje, jei tikas kaltas tai mokytojas(teisejas) , o mokiniai tik teises zino, pareigu absoliuciai net nenori zinoti. LKL taip pat sedi subine suraukusi ir leidzia klubams taop elgtis, man geda ziureti kur visa tai ritasi, Kazkoks klubelis bando visos Lietuvos krepsini sokdinti ir destrukcija uzsiimineti. Tie teisejai pakankamai profesionalus net pasauliniu mastu, bet jei tokioms nesamonems leisime darytis tai greitai profesionaliu tikrai neturesime. O kad klaidas daro, tai cia nieko tokio, jas daro net geriausi. Be to serijpje su neptunu nemaciau nei vienos klaidos, kuri buti siurksti ar lemtu kazka. Lukauskis pats zioplas , kad toki judesi neapgalvota paskutine sekunde dare, ziurekite pakartojima ir neliks nei menkiausios abejone, kad tai aiski bauda.
2016-05-27
+6
Atsakyti
punktas is LKL nuostatu:

[30.13. Chuliganiški, žeminantys ar agresyvūs veiksmai, necenzūrinių, įžeidžiančių ar grasinančių žodžių ir/ar gestų ir/ar veiksmų naudojimas.

Bauda – nuo 500 (penkių šimtų) litų = 144.81 Eurų iki 3000 (trijų tūkstančių) litų =

868.86 Eurų ir/ar diskvalifikacija nuo 1 (vienerių) iki 5 (penkerių) rungtynių.


siuo atveju patys teisejai yra neprofesonalus, net lygos nuostatu nezino
2016-05-27
+23
Atsakyti
O aš tai taip galvoju:

1. jei teisėjo veiksmai buvo įvertinti teisingai, tai straipsnio nevertėjo rašyti;

2. arba prašyti Lryto, kad, nepaisant teisėjų neprofesionalumo, pakentėtų.
2016-05-27
+10
Atsakyti
Rimas
Straipsnis 10 balų. Drąsiai už drąsą.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-05-27
-4
Atsakyti
aKA
Nezinau kokias tu lygas ziuri (to aka) , bet as ziuredamas NBA ar Eurolyga tokiu dalyku nematau, kaip LED ekranu dauzymas. Gal kai tu matai daug tokiu epizodu, tai ir atrodo, kad visur taip daro, bet man ne. O del keiksmazodziu ir gali dviprasmiskai traktuoti, nes vieni nusikeikia, del nepasisekusio epizodo ir taip islieja savo emocija, bet tai nereiskia, kad skirta teisejui. Nezinau, kokia ten Adui buvo situacija, nes nemaciau to epizodo. bet faktas, kad LRytas elgiasi negraziai teiseju atzvilgiu, palyginus su kitom komandom.
2016-05-27
-4
Atsakyti
to oi kaip nepatiko
Gal nebesvaik arba neberukyk tiek :D
2016-05-27
+6
Atsakyti
oi kaip nepatiko
rytfaniams, kai ant nuospaudos uzlipo. Suprantama, skaudu, kai pradedi matyt i ka tavo mylima komanda pavirto. Pagarba ir uzuojauta ryto fanams uz tokia istikimybe, nors ju mylimai komandai nusisikt ant ju. Prasikrapstykit meslu uzlipusias akis, ir pamatysit tai kas visiem aplink seniai aisku. Rytas yra Lietuvos krepsinio vezys.

Ir kalti ne zaidejai, ar Pacesas, ar buve treneriai. Zuvis pradeda puti nuo galvos.

Kol prie sios komandos vairo bus vainauskas, tol viskas bus tik bjauriau. Del tokiu kaip jis kgbistu Lietuvoj vyksta slykstus marazmai, ir si salis vis labiau panaseja i Putlerio Rusijos varianta ES sudetyje.

O jus didziai gerbiami rytfaniai palaikydami sia merdejancia komanda ir jos savininko tusciagarbiskuma, tik pratesiate jos agonija. Jei ir tas likutis fanu nusigreztu, vainauskui nieko kito neliktu, kaip tik pasitraukt, kad ir kaip jo ego tai butu skaudu. Ir su laiku Vilniuj atsirastu normalus klubas
2016-05-27
-5
Atsakyti
to aka
isivesk i youtube kai javtokas ar kleiza rekia eik tu na*ui, o kiek esu mates ir girdejas atveju kai yra siunciami teisejai ir kai is kojos yra spiriama i reklaminius stendus... pilna tokiu variantu, tiesiog blogus dalykus zmones pastebi tik pas tuos kuriu nemegsta, o to niekad nepripazins
2016-05-27
+8
Atsakyti
aKA
Zinot, kai zaidejas gaves prazanga klausia, kad ir izuliai "uz ka bauda?" ar "kur bauda?" arba rankom paskescioja, zvilgniu palydi, tai yra normalu. Turbut visur zaidejai ta daro, bet supraskime ta, kad teiseju niekas nesiuntineja ten kur nereikia ir LED ekranu nespardo ir nedauzo, nes tai yra neprofesionalu ir klubui/treneriui/zaidejui garbes nedaro.
2016-05-27
-20
Atsakyti
nupirkta
nupirkta jus vaikai cia viskas
2016-05-27
-2
Atsakyti
JD
Nesvarbu kad zaidejai pries visus skeryciojasi, dauzosi, zaidejai keikia ne tik teisejus, bet ir vienas kita, nesvarbu kad treneris psichinis ligonis ir jis elgiasi su zaidejais kaip su gyvuliais. Pagal rytfanius tai viskas ju komandoje yra normaliai, o kalciausias straipsnio autorius, Zalgiris, lkf su savo teisejais.

Su tokia logika neveltui jusu klubelis ir degradavo. Duskit toliau, lopai.
2016-05-27
-8
Atsakyti
Ne
Nu ne rytfanis as, bet kaip kvailai jautiesi tokius briedus skaitydamas, kai visose komandose tas pats, yra ramiu ir yra karstakosiu, prie ko cia butent LR neprofisionalumas cia? :D
2016-05-27
+4
Atsakyti
jur
Kas cia per avigalvis straipsnius raso ? Durneli , Jasikevivius , Jaunkunas ir ko dar ne karto nebuvo su prazanga sutike ir net po rungtyniu Jasikas ant teiseju stume , bet ar skyre jam pinigine bauda ?
2016-05-27
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.