Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com
Nuotr.: fiba.com

Gedimino Petrausko treniruojama 1999 metais gimusių vaikinų karta yra viena stipriausių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje. Tai ji dar kartą pademonstravo sekmadienį Ispanijoje pasibaigusiame pasaulio jaunių čempionate.

Lietuvaičiai mače dėl trečiosios vietos 81:63 pranoko Ispanijos rinktinę ir iškovojo bronzos medalius. Tai papildė jų medalių kolekciją, kadangi pernai buvo laimėtas Europos čempionato sidabras.

„Pernai čempionatą baigėme pralaimėjimu, tai gal toks liūdesys, o čia pasaulyje treti, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po mažojo finalo sakė Petrauskas. – Šis laimėjimas – didelis žaidėjų ir jų trenerių nuopelnas. Tie treneriai dirba visą sezoną. Aš ateinu vasarą ir dėlioju savo dėliones, o vaikai dirba su savo treneriais kiekvieną dieną. Pirmiausia nuoširdžiausi sveikinimai yra tų vaikinų sporto mokyklų treneriams, kurie dirba su šiais 12 vaikinų. Noriu pasidžiaugti ir pasakyti, kad jie labai daug prisideda prie šių medalių. 

Džiaugsmo ir pernai, ir šiemet yra. Mes tik per kažkiek laiko suprasime, kad pasaulyje būti trečiam pavyksta ne kiekvienam.“

Mažajame finale lietuviai visas rungtynes pirmavo solidžiai ir vienu metu jų persvara siekė net 27 taškus (66:39). Ispanai atsilikimą sumažino, tačiau pernelyg lietuviams nebegrasė.

Laimėję, mūsiškiai revanšavosi už nesėkmę grupės varžybų etape.

„Žaidėjai padarė geras išvadas, nes ir grupės rungtynėse pirmavome 15 taškų, bet tai iššvaistėme. Ir šiandien buvo momentų, kai panervino, bet vis tiek pirmavome virš 10 taškų ir viskas baigėsi gerai“, – sakė Petrauskas.

Petrauskas net pripažino, kad pralaimėjimas grupės varžybose išėjo į naudą, nes ketvirtfinalyje buvo išvengta pajėgios Kanados rinktinės, o dar aštuntfinalyje krito Europos čempionė Bosnija ir Hercegovina.

Vaizdo interviu:

https://youtu.be/fMvstTZaTSQ

Rungtynių apžvalga:

https://www.youtube.com/watch?v=3QMOIVTEJc0

Komentarai:
teisingai
protingai ir sako Petraukas, apmaudžiau pralošti 1 tašku, nei laimėti 18 taškų skirtumu ir bronzos medalis.
2016-07-04
-15
Atsakyti
apmaudu
Europos čempionate Bosnijai kažkaip pasisekė, ne tokie jau jie ir geri, tik vienas Musa iš tokių rezultatyvesnių ir lietuviai pralaimėjo jug 1 nelemtu taškeliu, na tikrai, kaip sako treneris Petrauskas, apmaudu iki pat šios dienos, nes komandoje žaidžia mano sūnus., o kai žaidžia artimas žmogus, tai yra ko pergyventi, sirgti.
2016-07-04
-4
Atsakyti
fpiz-2
Tik zurnalistui ne px, kad pas turka medalis labiau blizga ;D

Turkai vistiek finisavo prasciau tiek su ispanais, tiek su usa.
2016-07-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.